Milyen ez az ssd? (megéri, minőség, megbízhatóság? )
Van egy lenovo laptopom, benne egy sima 5400rpm es hdd. Érezhető hogy mindig az fogja a gépet ugyanis a proci 20-30 körül megy mikor a hdd visszajelző lámpa gyakorlatilag pislogás nélkül világít.
A kiszemelt ssd ez lenne:
Jó nagy nem kéne külső hdd. Statikus adatokat is tárolnék rajta de hosszas olvasgatás után is azt az információt tudom kihámozni a tesztekből és eszmefuttatásokból, hogy 8-10 évig mindenképpen működne. Akkor pedig már remélem nem ezt a gépet fogom használni. :D
A laptop sata II vel van szerelve, de nem is kell nekem 6Gb/s.
Nem tudom hogy milyen véleményen vannak a 470 es széria használói, de paraméterek alapján jónak tűnik.
Annyi végszóként, hogy a 2.5" es méret garantálja-e nekem hogy belefér a laptopba, itt vastagságra gondolok, mint akadályozó tényező.
Köszönöm a segítséget!
Én erősen kétlem, hogy átlagos használattal húzna 8 évet. Az SSD-nek, mint minden flash-alapú tárolónak megvan az a tulajdonsága, hogy bizonyos számú olvasást/írást tud végrehajtani, és ha 3 év a garancia, akkor én azt mondom, hogy max 4-4.5 év, függően, hogy mennyit használod.
Személy szerint nem vennék 60-80 gigánál nagyobbat, arra az op.rendszer kényelmesen ráfér meg a legfontosabb dolgok, a többi meg menjen a többterrás külső hdd-kre.
Ez mind szép, de a 830-as SSD-k nem ennyivel drágábbak a 470-eseknél:
A 128GB nem 55-60, hanem 37-43 ezer, a 256GB-osnak pedig épp a napokban esett egy 10-est az ára.
A 470 nem használja ki a 6Gb/s sávszélességet, még bőven lehet profitálni a 830-as teljesítményéből.
Az élettartam miatt nem félnék. A merevlemezekre is ~3 év garanciát adnak, azok sem halnak meg 4-4,5 év után.
Persze a 470 tényleg jó, és mindennapi használatban nem lehet megérezni a különbséget 470 és 830 között.
Az első jogosan félhet ettől, hisz míg egy HDD több tízmillió újraírást elvisel, addig ahogy most állunk SSD-nél ez a szám 3000-5000. Persze ez se épp kevés, PH!-n volt egy számolás(pontosan már nem tudom melyik cikkben, rengeteg foglalkozik SSD-kel), ott is nagy igénybevétel mellett több mint 10 év jött ki.
A samura rátérve. A 470-es ugyanúgy mint a 830-as egy ajánlott darab nem fogsz mellé. A sata szabványok közti különbség ne izgasson, kompatibilisek oda vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!