Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen régi lehet az alaplapom?

Milyen régi lehet az alaplapom?

Figyelt kérdés

ECS márkájú és P4VMM2 tipusú. 1,7MHz Intel Celeronnal

2 PCI slots

1 AGP slot

1 CNR slot

I/O Interface

Ilyen csatik vannak benne, ezek között mi a különbség?

A PCI-ok az AGP előttiek? Azokkal manapság mit lehet kezdeni? Van hozzájuk videó kártya, vagy eleve lassabbak, mint az AGP-k?

Ez az alaplap kb. mekkora procit bír el?

És a CNR az mire jó?

Előre is köszi a válaszokat!

2009. jún. 29. 03:06
 1/4 A kérdező kommentje:

Bár a fenti adatok egy a weben talált alaplapra érvényesek, de az enyémnek ugyanaz a neve, típusa, de a verziószáma csak 1.0. És a fájlinfó azt írja, hogy: rendszer slot: 2 PCI.

Ezek szerint nics is benne AGP, csak a lassabb és régebbi PCI? Ez mennyire határozza meg a pc teljesítményét, milyen videókártyát lehet bele kapni?

2009. jún. 29. 03:24
 2/4 ceri ***** válasza:
100%

Szerintem te már tettél fel hasonló kérdést, nézd meg azt is.

Ha kételkedsz, akkor vedd le a gép oldalát és nézd meg magad. Az AGP port ott szokott lenni a PCI-k mellett.

PCI vid.karit már csak múzeumban látni. Olyan kis teljesítményük volt, hogy az a te gépeden csak rontana.

CNR

(Communication and Networking Riser) Csatlakozó (slot) modem, hálókártya részére.

És használd a guglit, azért van.

2009. jún. 29. 05:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen volt az alaplapom az első gépemben. 3GHz-s P4-et simán viszi, de csodát ne várj tőle. Én 2003-ban vettem, akkor sem volt már újdonság, és elég fapados deszka (szerintem 2002-ben adták ki). Csak 266-os memóriakezelő van benne. Valószínűleg elmegy benne a legtöbb 478-as Intel proc. Mint írták, a PCI elég alacsony sávszélességű felület, VGA-t bontóban lehet kapni a legjobb eséllyel, de csak végszükségben használják, mert sok mindent nem lehet vele kezdeni (ha jól emlékszem, ezen az alaplapon van integrált S3 kártya, az többet tud). Igazából hangkártyát illetve hálókártyát szoktak PCI-ba rakni.
2009. jún. 29. 09:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Valóban azok vannak rajta, amit legfelül írtam:

2 PCI slots

1 AGP slot

1 CNR slot

Megnéztem, leszedtem az oldalát.

Tehát akkor AGP-s v.karit lehet bele rakni, ami javit valamit.

A Win.7 nálam a hardver jelenlegi állapotához képest egész jól használható, bár persze az XP-nél lassabb.

Sokat kisérleteztem már ezzel az új Win.-nel, és egy lite-os Windows 7-et relatíve "jól" futtat, ezen kellene segítenie egy erősebb videó karinak. Mert eleve a jelenlegi alaplapi, a ram-ból veszi le a 32MB-ot.

2009. jún. 29. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!