Most akarok venni új pc-t de nem tudom eldönteni hogy AMD<->INTEL ATI (AMD) <->NVIDIA legyen.200e körül szertnék költeni rá. Tuningolásra is alkalmas legyen. Tudnátok segíteni? Szerintetek melyik jobb játékra? Esetleg konfigurációkat tudnátok írni?
Tuningolni muszáj!!! Még ilyen kérdést:)
Semmit sem szabad defaulton járatni, ellustul, érezze a törődést minden a gépben:)
A kettő épp ellenkező. A túlhajtás nem épp törődés, no meg a legtöbb user aki tuningolni áll, annak fingja sincs mit művel. Persze egy tapasztalt tuningos kezében más a helyzet. :)
Kérdező ilyen összeghatárnál ha számít a tuning én AMD mellett voksolnék. Egyrészről intelnél LGA1155-ben éri meg gondolkozni, és ott a húzható CPU-k a sorszámuk után kapnak egy K jelzést. A legkisebb modell se olcsó, és ehhez még hozzá jön egy megfelelő chipsettel ellátott, izmos VRM-mel szerelt lap, nem lesz olcsó. Ellenben AMD-nél ilyen gondok nem lesznek, jó lapot tuningra is egész olcsón lehet kapni.
@ pistus11:
Ez relatív. Én törődöm a gépemmel, a BIOS finomhangolva van, de én inkább kímélem a procit és alulfeszeltem, mert az alap 1.45V erősen túlzó volt, jó az 1.25V -on is, ez érződik a hőmérsékleteken is. :)
Viszont én nem csak játékra használom a gépet, ha épp Cinema 4D-ben dolgozok, nem kockáztathatom meg, hogy instabil legyen a gép. Eszembe nem jutna túlhajtani a processzort.
Sokan vesznek úgy gépet, hogy ki sem próbálták, de már túl akarják hajtani. Pedig egy mai processzor teljesítménye bármilyen hétköznapi feladatra elegendő (a Core i3 és fölötte illetve a Athlon II X2 és fölötte gondolom), a játékról nem is beszélve.
Így aztán végső soron túl sok értelme nincs a tuningnak, hisz még a fogyasztást is rontja. A benchmarkok meg nem tartoznak a hétköznapi használatba mint tudjuk, a 3D Mark pontjaid sem nyújtanak nagyobb stabilitást, max az e-péniszed növeled.
!Személyes Véleményen Szerint!
Egyszerűen jó érzés, aki nem szereti, annak nem lehet megmagyarázni, mi a jó benne, én kifejezetten örömömet lelem benne, veszek egy új cuccot, egyből azt nézem, mit bír:)
Már a 486 DX2-esem is tuningolva volt, 100-ról 120 mhz-re, ott még alaplapi jumperrel kellett:D
Mostani procim is tuningolva van Athlon x3 445 unlockolva egy phenom II B45-re és 4.3 ghzn megy. Nem bírom ki, hogy valamit defaulton hagyjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!