Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ma vettünk egy új Samsung...

Ma vettünk egy új Samsung NP300 E5Z-A04 notebookot, de valamiért nem lép be a rendszerbe. Mégis mi a gond?

Figyelt kérdés

Gyárilag FreeDos van rajta és bekapcsolás után ezt írja ki:

No drives assigned. Shsucdx can't install.

Nem ismeri fel se a gyári dvd-t, se az USB-t.

Köszönöm a segítségeteket.

2012. máj. 21. 13:09
 1/9 CactusClone ***** válasza:

Esetleg itt?

[link]

2012. máj. 21. 13:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Mivel új talán garancia szerviz?

vagy mesze van?

freedos se tölt be?

dvd meghajtója van?

és nem ismeri fel az mit jelent?

tetetek bele BOOT dvd t vagy cd t?

nem elég ha csak fájlok vanak rajta

tehát tükör másolt rendszer lemez kell

hogy elinduljon a telepitöje bekapcsoláskor

usb nek szintén be kel álitani bootját

viszont usb dvd be ha szintugy egy nem boot cd t tetetek akor ţök mindegy mert hiába ismeri fel usb dvd t nem tud elindulni rola telepito

.

viszont ha elenörzöt

biztosan bekapcsoláskor elinduló

ne adj isten eredeti:p windows telepitö lemez

akor ténleg szerviz

szerinted mi mást kelene teni?

még egy számtech prof se tudná megcsinálni föleg ha ténleg hardveres baja van

mármint eszközök nélkül nem se hozáértés nélkül

.

szóval?

2012. máj. 21. 13:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Ezt az oldalt már én is megtaláltam, de nem bírok eligazodni rajta :S
2012. máj. 21. 13:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Van rá 3 év garancia

A FreeDos se tölt be és igen, van dvd meghajtója

Ami a BOOT dvd-t illeti, nincs, mert csak rámásolom (majd) a pendrive-ra, hogy gyorsabb legyen. Mivel a FreeDos-t nem különösebben szeretem, így W7-et töltök (iso) éppen.

De ha a pd-t bedugom a laptopba, nem világít, ezért érzek baj szagot :D

Különben azért írtam ki ezt a kérdést, hogy nehogy valami egyszerű félrenézés miatt kelljen visszamenni a boltba. Nem mondom hogy annyira messze van, de közel se. Szóval érted :)

2012. máj. 21. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Gondolom, hogy nem akarod rajta hagyni a DOS-t. Hogy ő látja-e a meghajtót, teljesen mellékes. Fogj egy windows/linux telepítő lemezt, és azzal próbálj bootolni, miután a BIOS-ban beállítottad a boot sorrendet.

Egyébként normális esetben a DOS alapból nem kezeli se a CD meghajtókat, se az USB eszközöket, tehát a dolog normális. Az a lényeg, hogy a BIOS-ban látszódjon. A rendszertelepítést meg úgyse a DOS alól indítod.

2012. máj. 21. 13:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Nos a következő gond, hogy nem enged belépni a BIOS-ba. Hiába nyomom az F2/10/12-t vagy delete-t, mintha nem is nyomnám.
2012. máj. 21. 13:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Az első haladás, végre meg van a bios - mint az őrült nyomkodtam az F2-t és a delt egyszerre (végül is ha működik)
2012. máj. 21. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:

(Ez hardver hiba lesz 99%)...

.

bios ban látál valamit

.

amugy aztmondod rámásolod pendrivera

hát ép ez az ugy nem fog meni hiába álitod be usb boot ot is

akor kel egy program is ami az iso t usb re másolja ugy hogy boot képes legyen

.

másik : egy pendrive nem sokal gyorsab általában sajnos mint egy dvd szóval sokra nem mész vele

viszont nemtudhatom ha olyan szupi hogy nagysebeségü netán ssd s usb pendrive akor rendben

.

de a boot dolog mindenképen fent ál

.

nem világit, hát az nagy baj ha kelene

bár alapból rendszer nélkül nem biztos hogy egyböl usb nek áramot ad a laptop ha csak nem ezt bealitod szintén bios ban

.

majd irj de atól félek ha még netán hozáertö ismeröst is hivsz vagy te nagyon rájösz hogy smint akor se lesz jó mert mint koment elején irtam (komolyab bajok vanak mint egy bios beálitás stb..., de ne legyen igazam:) )

(Fura hogy bios ba is lasan tudtál belépni)

(freedos szerintem kezeli az usb t és dvd t is hát én tudtam bootolni egyböl belépni biosba is szóval, edigi laptopoknál)

2012. máj. 21. 17:28
 9/9 A kérdező kommentje:

Meglett a válasz!

A FreeDos olyan minőségen aluli, hogy az újratelepítése USB-ről nem ajánlott (lehetséges, de macerás), helyette Boot DVD-ről. Nos, ugyebár én pendrive-ot használtam ezért nem működött, amúgy így csináltam:

1. Az .iso képfájlt mountoltam és kiírtam DVD-re

2. Behelyeztem a laptopba, telepítettem

3. Időben bő egy óra volt

4. Egyébként végül XP-t raktam rá :) Valahogy olyan mint az NFS U2: hiába régi és vannak már újabb verziók is, mégis az a legjobb ^^

2012. máj. 21. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!