Milyen videókártya kompatibilis az én gépemhez?
Gyártó ECS
Modell P4VMM2
Processzor Intel(R) Celeron(R) CPU 1.70GHz
CPU foglalat Socket 478 mPGA
RAM 1.GB
Videókártya S3 Graphics ProSavageDDR (32 MB) integrált
Ezt az alaplapi videókártyát szeretném egy erősebbre bővíteni, legalább 128 MB-ra gondoltam.
Az egyik kollegám az alaplap típusát látva azt mondta, hogy ez biztos nem PCI rendszerű, hanem még az előző csatlakozójú (AGP). De úgy látom itt a fájl infóban, hogy PCI-s, lehet ez? Az AGP-t sehol nem is említi.
Display Adapter S3 Graphics ProSavageDDR
Video Processor S3 ProSavage DDR
Video memory size 32 MBytes
Adapter DAC Type S3 SDAC
BIOS String S3 P4M DDR BIOS Ver. P4M-78.30.00.07
És ha nem PCIe, hanem csak síma PCI, akkor az drágább? Nem egyezik ezek csatija sem?
Helo a 2. vagyok.
A gépedhez inkább XP ajánlanék, de te tudod.
Alapod biztos, hogy AGP- s (különben keress rá a guglibam, én is onnan tudom)
Alkatrészeket már csak bontóban kapsz hozzá. Asszem sima DDR memóriát sem árulnak már csak ott.
Én inkább az Atit ajánlom, mert (az is bőven jó ebbe a gépbe) a 6600- ról azt olvastam, hohy sokat fogyaszt, és nem tudom bírná-e a tápod (nem írtad mekkora).
Ezek a kártyák már hardveresen támogatják a DX 9-t.
Vatera-n láttam Ati 9600-at 1-2 ezerért.
Ennél gyengébb VGA-t viszont nem érdemes venni, mert az sem olcsóbb.
Esetleg nézhetnél az 1.7 celeron helyett erősebb procit, ha lehet rendes Intelt. A Win 7 nek a mostani nagyon kevés.
És használd a guglit, azért van.
Köszi, a gugliban kutakodtam én is, kezdem érteni.
250W van rá írva a tápra, közben megnéztem, hogy néz ki az alaplap ezügyben pontosan.
Tényleg van egy AGP1-es elnevezésű (barna) slot, ami mindjárt az összes slot fölött van. Ez alatt 2 "fehéres" (vaj) valami van, ezeket hívja a fájlinfó PCI-nak esetleg??? Ezekbe akkor végülis lehet rakni videó kártyát? Ezek a vaj színű slot-ok hosszabbak is, kb. 10 cm.
Alattuk van még egy mindtől rövidebb (kb.4-5cm.), szintén barna akármi csati. Ennyi.
Tehát a kérdésem: csakis a felső barna AGP foglalatba lehet rakni videó kártyát? Mert a 3-as(?) hozzászóló mintha azt írta volna, hogy lehet.
"ECS P4VMM2 478-as 1700mhz celeron 512mb ram van rajta vga is és agp port egyaránt."
Ez egy lejárt hírdetés. az enyém abban különbözik, hogy 1G-ás memória van benne. A "VGA és AGP port egyaránt" mit takar?
Ha jól tudom Video Graphic Adapter. Az AGP pedig ennek egy fatája. Ebbe tehetsz mondjuk egy ATI 9600 as Videokarit. Lehet, hogy a tápod ezt sem fogja bírni, eléggé határeset.
A PCI foglalat egy szabványosított általános bővítőhely. Lehet bele tenni sok mindent, Pl. hangkártya, faxmodem, Tv tuner, és még egy csomó dolog átalakítók stb. Ma már nincsenek olyan videokártyák amit ebbe lehetne tenni. Ezt felejtsd is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!