Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől sípol a táp és hogyan...

Mitől sípol a táp és hogyan orvosolható ez?

Figyelt kérdés
Van egy tápegységem, amit ha bekapcsolok, akkor elkezd sípolni. Megmértem műszerrel, és minden feszültséget stabilan ad. Baj ha sípol és ha igen akkor mit kell benne kicserélni?
2009. jún. 27. 23:48
 1/10 anonim ***** válasza:

számítógépben van?

maga a táp sípol, vagy a gép?

Egyébként hogy sípol?

2009. jún. 27. 23:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Már nincs a gépben, de abban volt. Éles fütyülő hangot ad (pííííííííííííí). Másik táppal a gép normálisan megy.
2009. jún. 28. 00:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Hmm Ez érdekes! :S
2009. jún. 28. 00:38
 4/10 ceri ***** válasza:
Mi a táp típusa és a konfigod paraméterei?
2009. jún. 28. 08:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát a táp típusát nehéz megmondani, mert nem az eredeti dobozában van, de ha minden igaz, akkor valami KME típusú. A konfi: Fujitu Simens alaplap intergrált hanggal és VGa-val, 2x128 MB RAM, 30 GB HDD, Cd olvasó. Ez jelen pillanatban egy 70 W-os táppal megy. Más gépben és önmagában is sípol.
2009. jún. 28. 08:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolsz hogy olyan nagyon magas visító hangot ad, akkor nekem is van olyan tápom. Szerintem a kondenzátorok vannak benne kiszáradva és azok adnak ilyen hangot. Elviszed egy elektronikával foglalkozó szerelőhöz (TV, rádió, stb.) és szerintem meg tudja nézni, kicserélni a kérdéses alkatrészeket.

Nemtudom milyen hibák jöhetnek elő ha így haszálod, én mindenesetre tettem másik tápot a gépbe.

2009. jún. 28. 08:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A fázisszabályzó IC hibás benne, és a 100-150KHz helyett 15-20KHz-en működik a táp. Ha megterheled a kimenetét akkor vagy leesik a feszültség vagy megbolondul tőle a gép, mert a kimeneti szűrőkondik értéke nem erre a működési frekvenciára vannak méretezve.

Nem érdemes javítani, az alkatrész és a ráfordított idő több mint egy új tápegység ára.

2009. jún. 28. 09:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Igazából ki tudom én is cserélni, mert értek az elektronikához, rendszeresen javítok tápokat, csak az alkatrészt szoktam beszerezni. Ebben az esetben viszont nem tudtam, hogy melyik alkatrész a hibás. De így viszont tényleg nem éri meg javítani. Repül a kukába.
2009. jún. 28. 19:08
 9/10 anonim válasza:
Egyszerűen öreg a tápod... :)) Nálam ugyanez a problem,sőt nekünk még sérült is volt,ráégett a por. Egy idő után abbahagyja.
2011. jún. 29. 12:01
 10/10 anonim ***** válasza:
A fázisszabályzó az a PWM akar lenni? Valószínűleg ugyanez a hiba áll fent nálam is.
2016. jún. 6. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!