FX-4100at gyári hűtővel meddig lehetne húzni?
Hova akarod azt te húzni?
Nem jó neked a 3.6 GHz?
Én fesz emelés nélkül 4,5 GHz-re tudtam húzni az enyémet, fesz emeléssel 4,6, de 4,6on nem volt annyira stabil.
Igaz csak teszt céljából húztam túl.
Mondjuk kipróbáltam 5GHz-en is, csak akkor már a bios sem töltött be, szóvla bios reset. :D
4,6 GHzen gyári hűtővel a pár perces cinebench alatt kb 60-62 fok körül volt de emnt volna feljesbb is biztos.
De következő cinebench teszt elszállt PFN_LIST_CORRUPT (4e) kékhalállal.
Most vettem bele egy hűtőt (Xilence M606) meg 2 házventit mert a házban csak 1x12cm volt benne elől (Coolermaster Elite 431 Plus).
alulra került egy Arctic F12 3pines, ami maxon pörög, hátulra meg egy Arctic F12 pwm-es.
Így egy picit hangosabb lett a gép a 3 pines ventillátor miatt, mivel az alaplapon van 2 sys fan de abból csak az egyik 4 pines...
Így a cpu alap órajelen idleben core temp szerint 8-10 fok, terhelve a 4 mag olyan 32-35 fok.
Majd elkezdem megint a tuningot, csak még tesztelgetem mert nemrég vettem és ha valami baja lenne akkor jó lenne tudni hogy a tuningtól vagy alapból volt sz*r.
Remélem segítettem.
Előző vagyok.
Hmm hát az fx-4100 túlhúzási képességei nem olyan jók mint hittem még így hűtőcserével sem.
Előszőr elkezdtem 4,6 GHz-el tesztelni.
De máw win bootkor kékhalál.
Vissza 4,5, ráresztettem egy IntelBurnTest-et.
(Ezzel tesztelik a cpukat, hogy mennyire stabil, jó amdhez is.)
A teszt az első eredményt se hozta ki 1 percen belül kékhalál.
Vissza 4,4 GHz-re burntest újra, a tesztben az első eredméyn után kékhalál.
4,3 GHz, teszt lefut rendben.
Tehát eddig úgy néz ki, hogy a sima fx-4100-at az fx-4170 szintjére lehet csak felhúzni túlfeszelés, alulfeszelés nélkül.
Legalábbis az enyémet biztosan.
Passz.
Most próbáltam egy kb. 0,05-ös volt emeléssel 4,6 GHz-et.
Cool n quite, APM, C1E,C6, Core Performance Turbo letiltva.
Win már bebootol, Burntest közben kékhalál.
Igazából a lapommal is gond van (Gigabyte 970A-DS3) 970A-UD3-as lapokra banaszkodnak hogy a megfojtja a procit mert visszaveszi a feszt és ettől instabil lesz, még nem jött ki hozzá érdemleges bios frissítés...
De 300 MHz-ért nem éri meg húzni úgy hogy nincs cool n quiet és egyéb hasonló finomság amik kevesebb hőfokon tartjáka cput.
Új hűtővel 4600-on ezek nélkül verte azt 58-60 fokot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!