Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » FX-4100at gyári hűtővel...

FX-4100at gyári hűtővel meddig lehetne húzni?

Figyelt kérdés
2012. máj. 18. 22:38
1 2
 1/11 _Danika_ ***** válasza:
Arra még nem gondoltál, hogy nem hiába van gyári beállítás? A gép úgy működik tökéletesen, minek kockáztatnál?
2012. máj. 18. 22:46
 2/11 gepzene ***** válasza:
A gyári éppencsak megteszi normál üzemben normál körülmények közt. Egy Cooler Master Hyper 212 azért jól jöhet, ha nem nagy fesz. emelés melletti stabil tuning a cél. A "meddig lehet húzni" kérdésre pedig csak vajákolni lehet, válaszolni a te példányoddal kapcsolatban egyedül te fogsz tudni a vallatásnál.
2012. máj. 18. 23:49
 3/11 Xbrian válasza:

Hova akarod azt te húzni?

Nem jó neked a 3.6 GHz?

2012. máj. 19. 00:03
 4/11 A kérdező kommentje:
CPU limitem van, mivel 1024x768ban játszom.
2012. máj. 19. 07:44
 5/11 gepzene ***** válasza:
Egy Hyper 212 igen kitolná a határait, és olcsóbb, mint egy korai processzorhalál. :) Mármint tudom, hogy nem nyírod ki, de forrón kicsit könnyen elkezdhetnek mászkálni a kis cuccok a lapkán.
2012. máj. 19. 23:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Én fesz emelés nélkül 4,5 GHz-re tudtam húzni az enyémet, fesz emeléssel 4,6, de 4,6on nem volt annyira stabil.

Igaz csak teszt céljából húztam túl.

Mondjuk kipróbáltam 5GHz-en is, csak akkor már a bios sem töltött be, szóvla bios reset. :D

4,6 GHzen gyári hűtővel a pár perces cinebench alatt kb 60-62 fok körül volt de emnt volna feljesbb is biztos.

De következő cinebench teszt elszállt PFN_LIST_CORRUPT (4e) kékhalállal.

Most vettem bele egy hűtőt (Xilence M606) meg 2 házventit mert a házban csak 1x12cm volt benne elől (Coolermaster Elite 431 Plus).

alulra került egy Arctic F12 3pines, ami maxon pörög, hátulra meg egy Arctic F12 pwm-es.

Így egy picit hangosabb lett a gép a 3 pines ventillátor miatt, mivel az alaplapon van 2 sys fan de abból csak az egyik 4 pines...

Így a cpu alap órajelen idleben core temp szerint 8-10 fok, terhelve a 4 mag olyan 32-35 fok.

Majd elkezdem megint a tuningot, csak még tesztelgetem mert nemrég vettem és ha valami baja lenne akkor jó lenne tudni hogy a tuningtól vagy alapból volt sz*r.

Remélem segítettem.

2012. máj. 27. 16:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Hmm hát az fx-4100 túlhúzási képességei nem olyan jók mint hittem még így hűtőcserével sem.

Előszőr elkezdtem 4,6 GHz-el tesztelni.

De máw win bootkor kékhalál.

Vissza 4,5, ráresztettem egy IntelBurnTest-et.

[link]

(Ezzel tesztelik a cpukat, hogy mennyire stabil, jó amdhez is.)

A teszt az első eredményt se hozta ki 1 percen belül kékhalál.

Vissza 4,4 GHz-re burntest újra, a tesztben az első eredméyn után kékhalál.

4,3 GHz, teszt lefut rendben.

Tehát eddig úgy néz ki, hogy a sima fx-4100-at az fx-4170 szintjére lehet csak felhúzni túlfeszelés, alulfeszelés nélkül.

Legalábbis az enyémet biztosan.

2012. jún. 8. 23:22
 8/11 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a kimerítő választ. Amúgy egy MSI 760GM-P23 alaplappal egyáltalán meddig lehet húzni?
2012. jún. 9. 08:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Passz.

Most próbáltam egy kb. 0,05-ös volt emeléssel 4,6 GHz-et.

Cool n quite, APM, C1E,C6, Core Performance Turbo letiltva.

Win már bebootol, Burntest közben kékhalál.

Igazából a lapommal is gond van (Gigabyte 970A-DS3) 970A-UD3-as lapokra banaszkodnak hogy a megfojtja a procit mert visszaveszi a feszt és ettől instabil lesz, még nem jött ki hozzá érdemleges bios frissítés...

2012. jún. 10. 00:16
 10/11 anonim ***** válasza:

De 300 MHz-ért nem éri meg húzni úgy hogy nincs cool n quiet és egyéb hasonló finomság amik kevesebb hőfokon tartjáka cput.

Új hűtővel 4600-on ezek nélkül verte azt 58-60 fokot..

2012. jún. 10. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!