Ha kétszer 2 GB RAM-om van, az ugyanazt a teljesítményt adja, mintha 4 GB RAM-om lenne?
Figyelt kérdés
Most egy db 2 GB RAM-os DDR2-es memóriakártya van a gépemben. Szeretném bővíteni a memóriámat és arra lennék kíváncsi, hogy megéri e venni még egy 2 GB-osat vagy, cseréljem le egy 4 GB-osra? Mi a különbség a teljesítményükben (ha van)?2012. máj. 15. 14:31
1/11 Csiß válasza:
Elvileg ha dual channel-be van rakva a 2 ram akkor egy kis +teljesítményt el lehet érni.
2/11 A kérdező kommentje:
Ezt nem igazán értem. Ha berakok még egy 2 GB RAM-os kártyát a gépbe, akkor ne számítsak túl nagy teljesítmény növekedésre?
2012. máj. 15. 14:39
3/11 Panda Péter válasza:
nyilván a mostani 2GB-hoz képest nagy előrelépés lesz, de te azt kérdezted, hogy egy 4GB-os modulhoz képest mit tud a 2x2. az első válaszadó, nagyon helyesen rámutatott, hogy csak egy kicsivel (kb 10%) kapsz magasabb memóriasávszélességet (de ez nem jelenti azt, hogy 10%-kal gyorsabb lesz minden alkalmazás! ugyanis a memsávszél ritkán szűk kersztmetszet)
4/11 Csiß válasza:
Lehet hülyén fogalmaztam xD még korán van xP
5/11 A kérdező kommentje:
Azt hiszem értem. Tehát akkor megérné venni még egy 2 GB-os kártyát. Csak azért kérdeztem, mert a 4 GB-osakat nagyon drágának találtam, a 2 GB RAM-osak meg a töredékébe kerülnek. Legalább is azok, amiket néztem. Olcsobbat.hu-n nézelődtem, mert ott találtam monitort is meg még néhány dolgot és eddig nem volt velük bajom. A 2GB RAM-os Kingston (ilyen van nekem is) 3370 Ft a 4-es meg 10-17 ezer volt. Szóval ezen szeretnék spórolni.
2012. máj. 15. 14:48
6/11 Csiß válasza:
Viszont asszem az alaplapnak is kell támogatnia ezt a dual channel dolgot.Bár most lehet hülyeséget írtam.
7/11 Panda Péter válasza:
ma már mindegyik támogat valamiféle többcsatornás módot.
kérdező: nem lenne rossz ha tudnál ugyanolyan modult venni, mint ami most van benne.
8/11 anonim válasza:
Azt sem ártana tudni, hogy támogat-e a lapod 4 GB RAM-ot...
9/11 A kérdező kommentje:
Öm, most nem vagyok otthon, szóval nem tudom fejből, milyen az alaplapom pontosan. De holnap, ha hazaértem megnézem és bemásolom az adatokat. Hátha láttok benne értékes információt erről.
2012. máj. 15. 19:21
10/11 A kérdező kommentje:
No, megnéztem SIW-vel. Az alaplapom egy ASUS P43DE modell. Remélem értékes információ. Kérdezhettek még róla, ha kell valami a megoldáshoz.
2012. máj. 16. 22:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!