Az SSD-k ki tudják-e használni a SATA3-as sebességet?
A SATA2 csúcssebessége 3 gigabit másodpercenként.
Ez pontosan 384 megabájt másodpercenként. Nézz utána mennyit megy az SSD, de szerintem bőven elég a SATA2 is. Persze ha a hosszú távra tervezel, a jövőben készülhetnek olyanok, amik tudnak élni a gyorsabb sebességgel, így /talán/ érdemes lehet a SATA3-ra beruházni. Döntsd el te.
Kb pont az összes új lap támogatja a SATA3-at, én ilyet vennék a későbbi fejlesztések miatt.
Egyébként az esetek 90%-ában nincs érezhető különbség, ugyanis általában nem megy max terhelésen az SSD.
"Egy újabb SSD 550MB/s sebességet hoz. Tehát a SATA2 elég rendesen visszafogja."
Persze megy a marketing. Kivételes esetben, ha a csillagok is úgy állnak, meg a jól tömöríthető állományoknál lehet ilyet elérni, de az javarészt csak tesztprogramokban mutatkozik meg. Normál használatnál az újabb SSD-k sem lépik át a SATA2 korlátait. Nekem is van egy elvileg 550MB/s olvasási és 490MB/s írási sebességgel reklámozott SSD meghajtóm, de közel sem ilyen sebességgel dolgozik gyakorlatban. Itt vannak a méréseim:
Random értékek (normál felhasználás):
0x00 értékek (jól tömöríthető adatok esetén):
És végezetül egy WD Black hagyományos HDD (itt nem számít a tömöríthetőség):
Persze ettől függetlenül nem rossz dolog, sok jó előnye van egy ilyen meghajtónak. :)
550MB?? Szerinted mi hogy fejlesztünk 3D játékokat?
Ezek vannak a gépben, mindig gyorsabb mint egy "SATA3 kábeles". Néha-néha látunk csak játék loadingot mikor kicsit bevillan :D De az ára is szép..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!