Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki el tudná magyarázni a...

Valaki el tudná magyarázni a perifériák csatlakoz (tat) ását?

Figyelt kérdés

Valaki eltudná nekem magyarázni, milyen módon lehet csatlakoztatni egy perifériát a számítógéphez, illetve milyen csatlakozók vannak?

Én ilyet találtam, de ezt sem értem pontosan: a csatlakozás lehet szabványos illesztés vagy gyártó-specifikus felület.

Info érettségihez lenne szükséges. Kösi

2012. máj. 14. 18:46
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve ha valaki tudna a portokról pár szót annak örülnék :)
2012. máj. 14. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Informatikából érettségizel és ennyire alap dolgot nem tudsz?! Hát mi a retkes vackot oktatnak nektek?! *sóhaj* + *felnevet*

Perifériák például a billentyűzet és az egér, többek között és nyilván úgy, hogy a kábelt bedugod a megfelelő portba. :)

PS/2 port esetén a zöld az egér, a lila a billentyű (ha színezett), egyébként manapság már az USB csatlakozás az elterjedt a perifériákhoz, hiszen "univerzális", itt mindegy mit hová dugsz. A legtöbb mai nyomtató, játékvezérlő, billentyűzet, egér és egyéb periféria mind-mind USB manapság.

2012. máj. 14. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Minek tanultál idáig,bocs de úgy látom téged csak tanítottak.Külső perifériát ha nem látsz egy PC-n akkor nagy baj van.A gép hátoldalán találsz egy rakás csatlakozási pontot ha ezeket felismered az már fél siker.

Ha nem tudod hogyan kell egy egeret csatlakoztatni a géphez hogyan akarod megérteni a portok működését?

Remélem rendszergizda lesz belőled,akkor hozod az átlagot.

2012. máj. 14. 19:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Ha nem mondjátok hülyén halok meg..

Ezt eddig is tudtam, arra gondoltam hogy ezen kívül (USB) van-e valami más?

2012. máj. 15. 18:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Nézd meg a géped és meglátod, hogy van egy rakás másmilyen port... PS/2 portok, soros port, párhuzamos port, game/MIDI port, jack dugaszok, TOSLINK port, S/PDIF coax port, DVI/VGA/HDMI/DisplayPort... soroljam tovább? :D Ott a Wikipedia, mindről elég kielégítő választ ad. De ha informatikát tanulsz, ez alap lenne...
2012. máj. 15. 18:36
 6/6 A kérdező kommentje:
THX
2012. máj. 15. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!