Normális ezen hőmérséklet érték?
Volt ilyenem. Csak a beszerelést nehezíti meg. Inkább a gépház elejébe kell egy 12cm-es ventilátort tenni, az hűti az összes merevlemezt és az egész gép is profitál belőle. Már ha a gépház engedi.
Ha nincs más választásod, talán jó lehet, de mindenképp nézd meg, hogy lehet-e előre szerelni ventilátort és ha igen, mekkorát. (átellenesen mérd le a csavarlyukak közti helyet, így megtudhatod - vannak 8, 9,5 és 12cm-es ventilátorok)
A legtöbb alaplapon (a processzorhűtő ventilátorén kívül) legalább egy darab 3 tűs (vagy modernebbeken 4 tűs) ventilátor csatlakozó, de gyakran több is. Ezekre lehet a bolti ventilátorokat csatlakoztatni. A 4 tűs ventilátorokat szoftveresen is lehet vezérelni, bár szerintem csak felesleges extra.
Ezt kell keresni:
Persze ez nem mindenkinek megfelelő, így úgy tudom, hogy van 3-pin -> 4-tűs Molex átalakító is.
Én az első takaró elemeket vettem ki és egy 14 cm-es ventilátort tettem be.Ez szívja a meleg levegőt kifele.
Kicsit barkácsolni kell,de más nem volt.
Hogy a saját tapasztalataim megosszam, nekem egy 200GB Samsung SATA, 500GB WD SATA és egy 160GB Samsung IDE HDD -t fúj egy 12cm-es ventilátor, ami 1200-1300 rpm körül jár.
A merevlemezeim hőmérséklete (bár most kellemesen hűvös van épp):
Samsung 200GB: 28°c
WD 500GB: 33°c
Samsung 160GB: 30°c
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!