Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri IDE-s alaplapba SATA...

Megéri IDE-s alaplapba SATA merevlemezt tenni?

Figyelt kérdés
Persze tudom h.nincs az alaplapomba SATA,de PCI porton keresztül képzelem el,ahová illesztenék egy SATA bővítőkártyát.Gondolom így műküdni-e kell majd a SATA-s vincseszternek.
2009. jún. 25. 18:49
 1/5 ceri ***** válasza:
81%

Szerintem elég régi lehet az a lap, meg a többi is. elég akkor SATA-sat venni ha újítod a géped. Főleg ha az átalakító több ezerbe kerül. Az már egy fél vincsi ára.

Sacc. nem tudom mennyibe kerül.

2009. jún. 25. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem rég volt nálam javítani egy gép, abba is sata-s vinyót raktunk, pedig csak ide-t támogat az alaplap. Abból kiindulva hogy már nem nagyon kapni ide-s vinyót, illetve, ha később újítasz, akkor ne kelljen venned még egy vincsesztert, én azt mondanám, hogy vegyél sata-sat. Ja és úgy tudom olcsóbb is jóval a sata-s, mint az ide-s. Aztán venni kell hozzá egy pci sata kártyát (1 hónapja vettem 4500Ft-ért), azt berakod a pci-be, feltelepíted, majd rákötöd a vinyót és kész.

Megjegyzés: nem egy számítógép boltban mondták nekem, hogy nincs olyan átalakító, amelyikkel sata-s vinyót tudunk használni ide-s alaplaphoz. Szóval ha ilyen választ kapnál Te is, amikor venni akarsz, akkor ne higgy nekik, mert van. :-)

2009. jún. 25. 21:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi,még átgondolom ezt a vinyó dolgot,és lehet usb-st veszek,legalább az nem megy ki a "divatból" egy ideig.
2009. jún. 25. 22:08
 4/5 anonim ***** válasza:
viszont az usb-s megoldás tetű lassú. fogsz vele szívni rendesen.
2009. jún. 26. 21:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor figyelj arra, hogy olyan usb-s dobozt vásárolj, ami 3,5-ös merevlemezt támogat, mert azt a későbbiekben könnyen átszerelheted az új masinádba.
2009. jún. 27. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!