Megéri IDE-s alaplapba SATA merevlemezt tenni?
Szerintem elég régi lehet az a lap, meg a többi is. elég akkor SATA-sat venni ha újítod a géped. Főleg ha az átalakító több ezerbe kerül. Az már egy fél vincsi ára.
Sacc. nem tudom mennyibe kerül.
Nem rég volt nálam javítani egy gép, abba is sata-s vinyót raktunk, pedig csak ide-t támogat az alaplap. Abból kiindulva hogy már nem nagyon kapni ide-s vinyót, illetve, ha később újítasz, akkor ne kelljen venned még egy vincsesztert, én azt mondanám, hogy vegyél sata-sat. Ja és úgy tudom olcsóbb is jóval a sata-s, mint az ide-s. Aztán venni kell hozzá egy pci sata kártyát (1 hónapja vettem 4500Ft-ért), azt berakod a pci-be, feltelepíted, majd rákötöd a vinyót és kész.
Megjegyzés: nem egy számítógép boltban mondták nekem, hogy nincs olyan átalakító, amelyikkel sata-s vinyót tudunk használni ide-s alaplaphoz. Szóval ha ilyen választ kapnál Te is, amikor venni akarsz, akkor ne higgy nekik, mert van. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!