SSD melyik legyen sok különbség van a kettő között?
miért kell ekkora? (120G)
amúgy én a corsair-t venném.
A Corsair is jó márka. SSD meghajtóknál elsősorban a vezérlő milyensége számít. A Corsair-ban SandForce2 vezérlő van, ami elméletben nagy sebességekre képes (jól tömöríthető adatoknál), de amúgy átlagos. Nekem ilyen van csak kisebb kapacitású és eleinte szívtam egy picit, míg nem cseréltem firmware-t a meghajtón (a sandforce 2-vel voltak kompatibilitási gondok eleinte). Lényegében SSD és SSD között nincsenek már akkora különbségek, mint SSD és HDD között. Kérdéses lehet a Flash chipek milyensége...az olcsóbb meghajtókba elvileg már a legkisebb csíkszélességű chipek vannak, amik nagyságrendileg már "csak" 3000-szer írhatók (persze sok rejtett/tartalék területtel, illetve hatékony wear leveling-gel ez ellensúlyozható). Összességében a Samsungok elég jók, ha újat kéne vennem, akkor szerintem ezt venném:
Szerintem indokolatlan ekkora SSD, úgyis rendszernek veszed, annak meg egy 64es bőven elég.
Én OCZ Vertex 3-at vennék.
Nem rendszernek lesz rendszernek már van egy 90gb-es intelem ez a telepített játékok számára lesz.
Köszönöm a válaszokat a firmware gondok kicsit megijesztettek most :) lehet hogy akkor inkább a Samsung lesz.
Sok teszt született már erről, 1-2 FPS, amit ez tud hozni, de lehet, az is csak a Hold állása miatt volt.
Olyan, mint amikor a memória időzítésével harcolnak, a 9-9-9-21-et levinni 8-8-8-20-ra, de ez csak tesztben lesz gyorsabb, játékban semmit sem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!