Melyiket vennétek meg a helyemben 6950 2gb vagy 7850 2gb?
A 6950-es kártya kb 2%-al erősebb a teszteredmények alapján.
Textel rate-ben viszont jelentős a lemaradása:
Bár ez a teszteken egyáltalán nem mutatkozott meg, ahol játékok és programok alatt izzasztották.
Viszont fogyasztásban durván 35%-kal kevesebbet fogyaszt a 7850, ami azért nagy előny. Bár a táp elbírná a 6950-t is. De a kisebb fogyasztás az nagy előny, és árban is olcsóbb a 7850-es, legalábbis abban az esetben ha a 6950-esből is 2gb-os kártyához hasonlítom.
Szinte minden a 7850 mellett szól, bár a 6950-es kártyába szerintem biztosan nagyobb tuningpotencial van. Bár nem tervezem a húzást, tehát ez végül is mind1.
Szóval melyiket vennétek :D?
"jelentős 28%os lemaradása a teszt alapján"
Teszt? Az a hwcompare féle szar nem teszt, maradjunk ennyibe.
Amúgy egyértelműen a HD 7850. Kijövetelkor kb HD 6950 szint volt, de elvileg a GCN-es kártyák, szépen gyorsultak az újabb driverekkel. Fogyasztásban meg sokkal jobb, melegedés téren is. Mivel újabb architektúra, valamivel jövőképesebb is lehet az új ficsőrök miatt.
Amúgy milyen gépbe menne?
Hart: Virtuális gépek üzemeltetéséhez, jelenleg még tanulom ezt a szakmát, de ha már olcsón hozzá tudtam jutni, bevásároltam a memóriákból is.
Egyébként erős ez a core i5 2500k és brutális oc lehetőség van benne, direkt emiatt vettem K jelölést. Alapfeszen stabilan bírja a 4,0ghz-t, haverom 4,5ghz használja, így kellett egy kis + feszt adni neki. Viszont teljesen stabilan fut, határ pedig mondhatni a csillagos ég, nem egy tesztet olvastam ahol jóval 5,0ghz teljesítmény fölé sikerült húzni. Bár ennyire nem vagyok tuning mániás, nem vagyok ennek a híve.
Tehát megbirkózna ez a proci egy 7950-el is szerintem, ha "jobban" meghúzom, nem lenne ez cpu limites :) De annyi felesleges pénzem sajnos nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!