Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen monitort ajánlanátok...

Milyen monitort ajánlanátok játékra?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék aminek jó és éles képe van, de mégse egy vagyon. A haverom most vett új monitort, de elég fakó és sok játékra azt írja ki, hogy nem támogatott mód. De ez lehetséges, hogy a videó-kártyája miatt van? Nem tudom, de nem szeretnék ebbe a hibába esni. Napi szinten több órát ülök gép előtt, szóval minőségi kellene. Tudnátok ajánlani akár pontos típust is? Ha igen akkor a monitorrol mindent írjatok le amivel utána tudnék nézni. (Ezalatt a pontos nevére gondoltam.) A válaszokat előre is köszönöm.

2012. máj. 9. 23:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha minden áron jó képminőséget szeretnél akkor valami jobb paneles monitort ajánlanék. Az egyik legolcsóbb, és még jó IPS paneles monitor a DELL U2212HM, viszont ára kb 45K körül mozog.
2012. máj. 10. 00:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem támogatott mód? Maximum valami nincs rendesen beállítva.

A fakóságon is sokat lehet segíteni, ha nem gyári beállítással használod a monitort, hanem veszed a fáradtságot és kicsit finomhangolod mondjuk a színeket/fényerőt/kontrasztot.

Egyébként az alábbi dolgokra figyelj:

Válaszidő: 8ms fölött már nem jó

Méret/felbontás: 22" -en 1920x1080 -as monitor nem jó megoldás, mert túl aprók lesznek a pixelek. FullHD-t nem érdemes 23-24" alatt venni.

Ezen felül döntsd el, kell-e fullHD. Ha a videókártyád nem tudja kihajtani, teljesen felesleges, hiszen az LCD monitorokat natív felbontáson szokták hajtani. 720p-ben játszani egy 1080p monitoron nem olyan szép látvány. (közelről)

Csatlakozás: MINDENKÉPPEN legyen rajta digitális csatlakozás! (DVI/HDMI/DisplayPort). Ez nagyon fontos, mert a mai monitorok 99%-as 16:9 képarányú. Ez fasza, de ha te teszem az a régi CS1.6 -al akarsz játszani mondjuk 1024x768 -ban és a monitoron csak VGA csatlakozás van (ami analóg), akkor nem tudod driverből szabályozni a képarány korrekcíót és a kép játszhatatlanul el lesz nyújtva. Digitális csatlakozásnál ez nem gond, hiszen a driver megoldja ezt. (már sok monitor magától is képes erre ugyan, de jobb az elővigyázatosság)

Mint írták, ha igazi minőség kell, az IPS panel a nyerő. Ez viszont profi munkára van kitalálva (digitális képszerkesztés, stb) és bár használható rá, a játék nem az erőssége, hiszen hangyányit lassabb az amúgy rosszabb képminőségű TFT-nél és néha igencsak utánhúz is. De manapság ez sem olyan vészes már, használhatóak játékra is, csak talán zavarhat. És persze jóval drágábbak is.

Akárhogy is, mindenképp legyen digitális csatlakozás! E-nélküli monitorok már nagyon olcsón is vannak, de a leírt kellemetlenségek miatt, azt hiszem megéri azt a kis plusz pénzt a digitális csatlakozás.

Ez egy IPS paneles DELL:

[link]

Ez meg egy TFT SAMSUNG:

[link]

De valamivel többért már 23-24" méretben is vannak monitorok, ha számít a méret.

Ezek alá SZERINTEM nem érdemes menni, mert a minőség és a használhatóság látja kárát.

2012. máj. 10. 01:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Énnekem is a Dell felé húz a szívem (nekem U2311H-van). De a Samsungok sem rosszak.
2012. máj. 10. 01:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Különösen a 2. kommentelőnek. Nagyobb monitort nem igen akarok venni, mivel nem ülök olyan távol tőle...
2012. máj. 10. 20:45
 5/5 anonim válasza:
Én a Benq GL2460-as monitort ajánlanám.
2015. júl. 5. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!