Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » IDE kábelre hogyan kell...

IDE kábelre hogyan kell csatlakozót rakni?

Figyelt kérdés
Egy Ide kábelről kellene levennem egy csatlakozót, majd egy levágott ide kábelre rádugni azt. ez mennyire megoldható? és hogyan?
2009. jún. 24. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem szerez be ujat nem érdemes vele kinlodni
2009. jún. 24. 22:51
 2/9 A kérdező kommentje:
ps2-höz kell, nem számgépbe, ezért is kell csinálnom
2009. jún. 24. 22:53
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
első válaszadónak igaza van, macerás a dolog, naga hibalehetőség, és semmi nem garantálja, hogyegy hiás ide kábel használata után épek maradnak a cuccaid
2009. jún. 25. 00:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Csak azt nem értem én így, hogy ha felteszek egy kérdést, miért az az első, h annak lebeszélése megy, még azután is, h mondom, h minenképpen csinálni kell olyan kábelt!?

VEttem egy HDD modos playstation 2-t, amiről az előző tulaj levágta az ide kábelt, és csak a végei lógnak ki, és erre kellene nekem csatlakozót tennem, hogy rá tudjam kötni a vinyót. ez már nem úgy megy, h fogom magam, és veszek egy kábelt...

szóval lehetőleg olyan írjon, aki érdemben hozzá tud szólni!

2009. jún. 25. 07:53
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Ráforrasztod és egyesével leszigeteled, sorkapoccsal (csokival) egyesével összecsavarozod, simán csak összetekered a kábeleket és leszigeteled, szerzel egy legalább 40-es apa+anya csatlakozót és az egyik kábelre az egyiket-másikra a másikat ráforrasztod. Ezek a lehetséges megoldások. Namost legalább 40 eret kell összeforrasztanod, ehhez jó páka kell, ügyes kéz, és jártasság a forrasztásban, kábelek kezelésében, hogy ne rontsd el. Valamit félrekötsz és ugrik a HDD, ugrik a PS2. Ha a kérdés felmerül, hogy két kábelt hogyan lehet "összedugni", akkor feltételezhető, hogy például még sosem forrasztottál. Akkor nem nagyon érdemes nekilátni... Na ezért próbálnak lebeszélni a dologról.
2009. jún. 25. 08:00
 6/9 A kérdező kommentje:

A forrasztáshoz van ismerősöm, szóval nem magamnak forrasztanám, nem bíznék magamban annyira, hogy meg is csináljam.

Esetleg nem lehet valahogy simán leszedni egy csatit a kábelről, és rárakni egy másik kábelra?

2009. jún. 25. 08:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha elég ügyes vagy és egy IDE kábelről egyben (törés nélkül) le tudod operálni a csatlakozót akkor rá tudod tenni egy másik kábelre.

Úgy működik a dolog, hogy a két rövid oldalán a csatlakozónak van egy egy patentos fül, ha ezt kihajtod nagyon óvatosan hogy ne törjön el akkor a kábelt leszorító hozzú lapot le tudod venni. utána kijön a kábel. Alatta vannak a késes érintkezők amik a belenyomott kábel szigetelését átvágják. Arra figyelj, hogy ne maradjon műanyag darab vagy vezeték szál a kések között. Bele teszed a másik kábelt úgy ahogy a régi volt és a felső részt ráilleszted és egy kis satuba befogva összenyomod amíg a rögzítőfülek vissza pattannak az alsó darabra. Ha sikerült megcsinálni elvileg érintkezni is fog minden vezeték.

Sok sikert, de ha elrontottál valamit akkor vagy nem fog működni a winyó vagy akár tönkre is teheted ha például zárlatos lesz a kábel amit rányomtál a csatlakozóra.

2009. jún. 25. 09:06
 8/9 anonim ***** válasza:
elsö hozzá szolo!Te megirtad a kérdést én válaszoltam mi értelmesebb!!! Azt nem részleteszted le, hogy pontosan mire kell!A másik ezek nagyon kényes kütyük biztos találnál a boltba hozzá kábelt vagy rizikozol azal hogy tönkre teszed!
2009. jún. 25. 14:18
 9/9 A kérdező kommentje:

a hdd mod csak úgy oldható meg, h a ps2 alaplapjára felforrasztol egy ide kábelt a megadott pontokra, de amit én szereztem ps2-t, az már megvolt csinálva, ám le lett vágva a kábel. és nem azt kérdeztem,h hogy csináljak, VAGY vegyek? , hanem azt, h hogyan csináljak.

nekem elég, ha a kérdésre válaszolsz, nem egyéb tanácsokat adsz.

kábelt meg nem lehet venni ehhez, csinálni kell

2009. jún. 25. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!