IDE kábelre hogyan kell csatlakozót rakni?
Csak azt nem értem én így, hogy ha felteszek egy kérdést, miért az az első, h annak lebeszélése megy, még azután is, h mondom, h minenképpen csinálni kell olyan kábelt!?
VEttem egy HDD modos playstation 2-t, amiről az előző tulaj levágta az ide kábelt, és csak a végei lógnak ki, és erre kellene nekem csatlakozót tennem, hogy rá tudjam kötni a vinyót. ez már nem úgy megy, h fogom magam, és veszek egy kábelt...
szóval lehetőleg olyan írjon, aki érdemben hozzá tud szólni!
A forrasztáshoz van ismerősöm, szóval nem magamnak forrasztanám, nem bíznék magamban annyira, hogy meg is csináljam.
Esetleg nem lehet valahogy simán leszedni egy csatit a kábelről, és rárakni egy másik kábelra?
Ha elég ügyes vagy és egy IDE kábelről egyben (törés nélkül) le tudod operálni a csatlakozót akkor rá tudod tenni egy másik kábelre.
Úgy működik a dolog, hogy a két rövid oldalán a csatlakozónak van egy egy patentos fül, ha ezt kihajtod nagyon óvatosan hogy ne törjön el akkor a kábelt leszorító hozzú lapot le tudod venni. utána kijön a kábel. Alatta vannak a késes érintkezők amik a belenyomott kábel szigetelését átvágják. Arra figyelj, hogy ne maradjon műanyag darab vagy vezeték szál a kések között. Bele teszed a másik kábelt úgy ahogy a régi volt és a felső részt ráilleszted és egy kis satuba befogva összenyomod amíg a rögzítőfülek vissza pattannak az alsó darabra. Ha sikerült megcsinálni elvileg érintkezni is fog minden vezeték.
Sok sikert, de ha elrontottál valamit akkor vagy nem fog működni a winyó vagy akár tönkre is teheted ha például zárlatos lesz a kábel amit rányomtál a csatlakozóra.
a hdd mod csak úgy oldható meg, h a ps2 alaplapjára felforrasztol egy ide kábelt a megadott pontokra, de amit én szereztem ps2-t, az már megvolt csinálva, ám le lett vágva a kábel. és nem azt kérdeztem,h hogy csináljak, VAGY vegyek? , hanem azt, h hogyan csináljak.
nekem elég, ha a kérdésre válaszolsz, nem egyéb tanácsokat adsz.
kábelt meg nem lehet venni ehhez, csinálni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!