Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Házi készítésű USB ventillátor...

Házi készítésű USB ventillátor sebesség állítás?! :O

Figyelt kérdés
csináltam egy sima 8cm-es kéken világító ventillátorból (amit az alaplapba kell bedugni) egy usb set. na az lenne a kérdésem, kérésem, hogy van-e olyan program amivel tudom állítani a sebességét mert szerintem egy kicsit lassan pörög. ventillátor: 12V 0.12A

2012. máj. 7. 19:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nos a Ventilátor persze, hogy lassan pörög, mert az USB-ből max 5V-ot kap. :D
2012. máj. 7. 19:11
 2/12 A kérdező kommentje:
éés ezt nem lehet valahogyan megoldani, hogy pl nem USB-re kötöm rá hanem valami másra? :O (mind1 mi csak pörögjön rendesen meg elég hosszú legyen a kábel)
2012. máj. 7. 19:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha ügyes vagy, egy MOLEX kábelre rá tudod hegeszteni. Abban van elég feszültség már.
2012. máj. 7. 19:19
 4/12 A kérdező kommentje:
rövid a molex kábel max 10 centi
2012. máj. 7. 19:27
 5/12 anonim ***** válasza:

Dugd a konnektorba :)

Egyébkén ha már "barkácsolásnál" tartunk akkor meg tudod hosszabbítani ha van fölös kábeled... szerintem...

Ha rossz ötlet javítsatok.

2012. máj. 7. 20:16
 6/12 A kérdező kommentje:
na megoldottam ugyan úgy rajt maradt a molex kábelen csak egy mind a 2 végén levágott usb kábellel meghosszabbítottam és most teljes sebességgel pörög :D
2012. máj. 7. 21:43
 7/12 anonim ***** válasza:
Na, csak összejött :D
2012. máj. 7. 21:44
 8/12 anonim válasza:

szerintem ne kisérletezz tovább, küldök egy linket, ez a ventillátor gyárilag állítható fordulatszámú

[link]

2013. jan. 15. 16:16
 9/12 anonim ***** válasza:
van egy hasonlo mit az usb kabele anyi hogy arra cd meg winyot lehet kotni arra koszd rá elvileg gyorsabban forog de motortol is fugg hogy milyen táv irányithatos autobol szedd ki a motort és azt kosd rá aminek kb 6V elemkell vagyis 4 elemet raksz belea AA tipusbol
2013. máj. 5. 14:31
 10/12 Haraszti Milán válasza:
USB max. 5V. De egy 12Voltos HÁLÓZATI táppal meglehet oldani.
2017. júl. 9. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!