Változik-e a processzor áramfelvétele és hőtermelése, ha változtatok a CPU szorzón?
Intel Pentium E2180, 2000 MHz (10 x 200)Most 10-en van
Min / Max CPU szorzó 6x / 10x
Mi változik a szorzó állításakor?
Most ugye 10x200MHz -e megy.
A 6x 333MHz/így jönne ki a 2000MHz/ lassúbb teljesítményt eredményez?Jobb a 10x200 mint a 6x333?
előző: azt ugye tudod, hogy az órajeltől is függ a fogyasztás? már pedig a szorzó a látszólagos órajelet változtatja. ergo a fogyasztást is befolyásolja.
igaz, nem olyan mértékben, mint a fesz, ezt aláírom.
illetve az is igaz, hogy mivel a kérdezőnek szorzólockos procija van, így csak az "FSB" (inkább referencia órajel) növelésével tud tuningolni.
Hogy viszonyulna a memóriához?
2x1 GB/800 De az alaplap csak 667-ig kezel.
A szorzó csak a poci órajelét emeli . Az fsb pedig a memóriáét és a pci-ét is . Tehát ha 200-ról felemeled az fsb-t 333-ra akkor vissza kell osztanod a memóriát és a pci-t az eredeti érték közelébe , mert nem tud elindulni a géped és egy restartal rezeteli a bioszt . Ilyenkor bioszba lépésnél egy rövid ideig piros szöveg fogad , ami elmondja , hogy ezt elb@sztuk ! Én felhúznám az fsb-t 333-ra visszaosztanám a ramot meg a pci-t és megkergetném a procit ki plusz fesszel .
Olvass ! Mert van még néhány apróság ami segít gyorsulni .
Na ezt félig megcsináltam.200-ról felemeltem 333-ra,de nem indult el,úgyhogy gyorsan visszaállítottam mindent.
Az egyik állításnál a PCI érték is változik 100-ról felfele/SYNC
,de én a másikra mentem és ott ügyködtem/ASYNC.Értelmezésem szerint szinkron-aszinkron.
Válasszam a SYBC-ront/gondolom és a memóriát pedig 333-ra?
Megvárom míg válaszolsz addig nem csinálok semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!