Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videókártyát ajánlotok?

Milyen videókártyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

CPU: Intel(R)Pentium(R)4 CPU 3.06 GHz

Memória: DDR2 2 GB

Alaplap: Asus P5VD2-MX, foglalat: PCI-E

jelenlegi videókártya: Radeon X300/X550/X1050 Series

15000 Ft-ig lenne jó :) Elsősorban azokhoz a játékokhoz kéne amiknek a shader verziójuk 3-as ( nemtudom h van-e 4-es) mert a mostaninak csak 2-es és igy sok játék csak emiatt nem fut, meg hát grafikailah is legyen jó és ne laggoljon :D

köszönöm előre is a válaszokat!

2012. máj. 5. 12:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

[link]

igaz 16ezer de megéri

2012. máj. 5. 13:02
 2/12 anonim ***** válasza:
Amit írtak, megfelelő ehhez a géphez. Annál feljebb nem érdemes adni, mert a processzor gyenge és a 2GB ram is elég kevés manapság. Nem fogsz vele max grafikán játszani AAA+ kategóriás játékokat, ahhoz már erősebb vas kéne. Persze vehetsz a gépbe akár GTX580-at is 100+ ezer pénzért (oké, erős túlzás de talán érted...:), de nyilván ha a többi alkatrész régi, azok lesznek a szűk keresztmetszet a teljesítményben. Ezesetben főleg a processzor. Manapság teljesen alap egy 2 magos a mai játékoknál, de sok játék meghálálja a 4 magos procit is. Csak azért írtam le mindezt, hogy ne lepődj meg, ha új videókártyával sem történik csoda. Persze ne értesd félre, az említett kártya fényévekkel erősebb az X1050-nél, de akkor is csak belépőszint.
2012. máj. 5. 13:16
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Sokan mondták már h gyenge a proci, de nemrégiben mikor ujra rakattam a géped akkor a csávóka azt mondta h kétmagos ez a processzor mert biosban megnézte de én valahogy enm értem mivel nekem a rendszernél csak enyit ir ki nem azt h dual core :S majd még utánanézek :) csak kicsit idegesitő h sok játék a vidi kártya miatt nem indul :/

2012. máj. 5. 13:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Sajnos az csak 1 magos, de HyperThreading-el (tehát a gép 2 magosnak látja), ami azért nem egyenértékű egy kétmagossal.
2012. máj. 5. 13:57
 5/12 A kérdező kommentje:

Az aida azt mutatja hogy: Multi CPU:

CPU#1Intel(R)Pentium(R)4 CPU 3.06 GHz

CPU#2Intel(R)Pentium(R)4 CPU 3.06 GHz

2012. máj. 5. 13:58
 6/12 A kérdező kommentje:

Értem.

Végülis várható volt mivel a gép nemitudom pontosan olyan 2004 körüli :D (ha nem 2003) szal még az is jó h néhány 2011-es game elfut rajta.

2012. máj. 5. 13:59
 7/12 A kérdező kommentje:
De egyébként a videókártyát amit mutatott az első válaszoló az ddr5-ös, nekem meg ddr2-es ramom van ez befolyásolja h ne menjen?
2012. máj. 5. 14:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem, a videókártyának saját memóriavezérlője van, ott előny a GDDR5 -ös RAM. :)
2012. máj. 5. 14:02
 9/12 anonim ***** válasza:

XFX ATI HD6570 Passiv, DDR3 1GB

GPU: Turks

- GPU órajel: 650 MHz

- GPU hűtés: passzív hűtő

- memória mérete: 1 GB

- memória típusa: DDR3

- memória órajel: 1.600 MHz

- shader modell: SM 5.0 (DX 11.0)

- stream processzorok: 480

- ATI Eyefinity

- HDCP támogatás

- csatlakozók: Dual-DVI, Mini HDMI kimenet

12000Ft

2012. máj. 5. 17:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm a válaszokat :)

még gondolkodok h fektessek-e be vagy inkább haggyam mert egy év múlva már sztem nem nagyon fogom használni.

Csak az lenne a rossz ha megvenném és mégse lenne jobb a gép tőle mint ahogy mondtad :/ de majd meglátjuk.

2012. máj. 6. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!