Olcsó, de fényképek nyomtatására alkalmas szines laser printert vennék. Láttam samsungot 30e körüli áron. Megéri?
Ja-ja.
Ezért nem hazsználok tintás printert, mert az szép színes, és 14 kép után kimerül.
Van viszont
t egy Canon Lser -shot -monokróm printerem, a gyári bemutató tonerrer kb. ezer,(nem vicc) oldalt nyomtattam,(öt év alatt), és még jó volt, csak a nejem hozzányúlt, és berakott egy teli tonert. Majdnem megvertem:-).
De ez fekete- fehér, az a baj.
Arra számítok, hogy a színes laser tonerek tovább bírják mint a tintásak, ami tényleg pofátlanság, ahogy kifogy azonnal.
Vagy a színes laser is hamar kifogy?
A színes lézer nyomtató tonerje sokkal kevesebbet bír, mint a fekete (kb. ugyanakkora helyre kell 4 színt bezsúfolni) és a minősége (legalább is a legolcsóbb, 30ezer körüli színes lézeré) nem lesz olyan, mint a tintasugarasnak.
Ha keveset nyomtatsz pl. színes ábrákat, akkor nyugodt szívvel ajánlom a színes lézert. Ha tényleg fényképminőség kell, akkor marad a tintás.
Lézerből amúgy Samsung vagy HP amit érdemes venni, tintásból meg Canon
Amennyiben annyira fényképész minőségű képek kellenek, vegyél hőnyomtatót. Ehhez nem kell se toner, se patron, csak hőpapír.
Maga a hőpapír drága, de a legjobb minőséget adja.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, és szomorúan hallom, hogy a színes laser hamar kifogy.
Fényképeket szeretnék nyomtatni, talán 100-at- max.- olyan 600 dpi minőség, és jó papír elég lenne.
Mégis, egy színes laser, hány 10x15-ös képet tudna kinyomtatni?
És az említett hőpapíros nagyon drága? Mennyiből jön ki egy kép, persze kb.Segítségeteket előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!