Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Amikor ujratettem a Windows-ot...

Amikor ujratettem a Windows-ot, véletlenül FAT32-ben formáztam a merevlemezt. Ez baj?

Figyelt kérdés

2012. máj. 2. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
nem baj
2012. máj. 2. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Egy kicsit lassabb lehet a gép és az adatátvitel mint általában.
2012. máj. 2. 16:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem csak formázni, konvertálni is lehet NTFS-re, így az adatok megmaradnak.

Majd a baj akkor kezdődik, amikor 4GB vagy annál nagyobb fájlt próbálnál létrehozni (beilleszteni, letölteni, vagy készíteni), és a fájlrendszer korlátja miatt nem fog menni, és ezt nem lehet megkerülni sem.

2012. máj. 2. 16:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Sokkal sérülékenyebb fájlrendszer. NTFS esetén kevésbé érzékeny az áramszünetre és a kifagyásokra. FAT32 esetében ilyenkor ugye jött a HDD ellenőrzés (konzisztencia ellenőrzés). NTFS esetén ezt a képernyőt én azóta nem láttam, pedig volt már pár áramszünet is azóta...
2012. máj. 2. 16:19
 5/6 coopper ***** válasza:

Szia.

Elvileg a FAT32-tőt át lehet konvertáltatni NTFS-re, "kockázat" nélkül : [link]

Sok sikert

Üdv.

2012. máj. 2. 16:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Én inkább két idézőjel közé tenném azt a kockázatot. Ha van badsector a vinyódon, akkor ott lefagy, újraindul és volt nincs partíció. Előtte egy vinyókezelővel nézd át, ne legyen rajta rossz szektor és a művelet közben szoríts, hogy áramszünetet se kapj. Csak ennyi benne a rizikó :)
2012. máj. 2. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!