Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit csináljak ha a képernyő...

Mit csináljak ha a képernyő nem indul a géppel?

Figyelt kérdés
Bár a gép rendesen beindul a képernyő nem kapcsol be. Megpróbáltam már kihúzni a CD olvasótól a winchesterig mindent de nem használt.
2012. ápr. 29. 20:53
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Próbálj a gépben másik videokártyát.

2. Próbáld ezt a videokártyát másik gépben.

Így kiderül, hogy ő-e a ludas, ami valószínű.

2012. ápr. 29. 21:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Ilyen hiba nekem is volt, régebbi géped van ? Nem érintkeznek normálisan, de szerintem is a vidikari lehet az oka.
2012. ápr. 29. 21:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Az a probléma ,hogy a videókártya integrált és igen régi gépről van szó.
2012. ápr. 29. 21:39
 4/6 cipi8 ***** válasza:

Hát ha nem csináltál semmit előtte pl. driver telepítés és rossz lett vagy a BIOSban sem állítgattál semmit mert ott is lehet ilyet csinálni pl ha a procit túlhuzatod vagy a ramot és akkor már kilépés után már nem indul el a masina! Próbálj meg ilyen esetekben egy CMOS resetet amit a CMOS jumberral tudsz az alaplapon gyári értékekre visszaállítani vagy az elemet kivenni belőle egy 10 percre!

Vagy másik monitorra kötni illetve átnézni a monitor kábeleit hogy minden passzol-e?. Illetve ha tudsz kérj valakitől kölcsön egy Videókarit és úgy indítani ugyanis ha csak az integrált VGA-d chipje döglött meg! Ha van belerakva másik VGA akkor a BIOS automatikusan felülírja az integráltat és akkor már a külső adja a képet, de rosszabb esetben bedöglött az alaplap!

2012. ápr. 30. 01:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Éppen néhány genesis játékot töltöttem le mikor érzékeltem hogy az alaplap eléggé forró de a gép még nemkapcsolt le. Egy rövid idő után lekapcsoltam a gépet és elmentem mást csinálni.Mikor visszakapcsoltam először kiadott sorozatokban valami 2-soros hibaüzeneteket(nem tudom miről) utána egy ideig nem válaszolt a képernyő. Nagyobb árammegvonás után beindult és kaptam megint egy hibaüzenetet(valami trap error(nem olvastam végig)) megint hagytam áram nélkül és legutoljára azt mondta hogy Korrupt a Windows\System mappa. Azóta nem reagál semmire.

Alaplap: K8V-VM 1,6ghz proci(tudom,gyenge) 1,2 gb RAM(2 kártyával)

2012. ápr. 30. 11:40
 6/6 cipi8 ***** válasza:
Szerintem az alaplapod elhalálozott illetve megfőzte a vezérlő chip-pet.
2012. máj. 1. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!