Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LAN, hang, koax és hdmi kábel...

LAN, hang, koax és hdmi kábel elvezetése véséssel megoldható egyszerre?

Figyelt kérdés

Üdv!

A helyzetem a következő: lakásátalakítás előtt vagyok, és szeretném megoldani az "informatikai struktúrát". Az egyik pontból (számítógép/router) szeretnék egy másik pontra (TV, konzol, házi mozi) vezetni pár vezetéket: Ezek egész pontosan egy koaxkábel, két LAN kábel, egy HDMI és egy hangkábel, ami a házi mozit és a PC-t kötné össze). Az elvezetés nagyrészt véséssel történne, tehát falon belül - viszont a szerelőnek annyira nem tetszik az ötlet, mert "nem ért ilyen kábelekhez". A kérdésem az lenne, hogy ezeket a kábeleket simán össze tudom-e fogni koax-szal, és úgy elvezetni, vagy szükséges valamilyen speciális eljárás, hogy ne sérüljenek? Illetve ha szorosan össze vannak fogva ezek a kábelek, "zavarhatják" egymást?

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. ápr. 27. 15:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Nos akkor:

'A' pont: Számítógép és router

'B' pont: TV, konzol, házimozi

- Koax kábel: mit akarsz rajt átvinni és honnét? Egyáltalán miért? Az 'A' pontban mi értelme van a koaxnak?

- Miért kell két LAN?

- HDMI érthető.

- Miért akarsz külön hangkábelt átvinni?

- Mit jelent az, hogy "koaxxal összefogni?"

- Mekkora hosszról van szó?

(Ha ezeket leírod, akkor már könnyebb lesz válaszolni...)

Elméletileg ezek mind árnyékolt kábelek és nem zavarják egymást. Zavaróbb ha valamelyiket egy elektromos kábel mellé teszed.

2012. ápr. 27. 15:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A koax kábelen a UPC tévéadása jön át - a kábel ott jön ki a falból, ahol a PC is van, ergo A pontból, ezért szeretném összefogni a többivel, és eljuttatni a B-be

A két LAN - egyik a TV-be, másik játékkonzolba - bár ezt jobbára wifin is meg lehet oldani, de egy kábel mégiscsak gyorsabb és megbízhatóbb, például nem hiszem, hogy hd filmet wifin keresztül tudnék streamelni rá

A hangkábel - a házimoziból menne a PC-re, értelme annyi, hogy így PC-ről egyszerűen le tudnám játszani a zenealbumokat jó hangzással

A hossz az durván 10 méter (plafonig fel, álmennyezeten keresztül a szoba másik részére, majd padlóig le) . Összefogni alatt azt értem, hogy szorosan egymás mellett vezetni őket.

2012. ápr. 28. 03:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mehetnek a káblek egymás mellett, csak arra figyelj hogy árnyékoltak legyenek (ne sajnáld a pénzt a kábel vásárlásakor), törekedj a minőségre.

WiFi-től ne félj simán viszi a HD anyagot, nekem otthon 54-es wifim van és tv-ről néztem filmet. De ha nagyon biztosra akarsz menni vegyél 300Mbps-es wifit az már a nagysávszélességű netet is viszi (pl digikábel, upc). 10 méter még nem olyan hosszú jelveszteségtől nem kell tartanod. Annyi a lényeg hogy minőségi kábeleket vegyél ne olcsó piacit!

2012. ápr. 29. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!