LAN, hang, koax és hdmi kábel elvezetése véséssel megoldható egyszerre?
Üdv!
A helyzetem a következő: lakásátalakítás előtt vagyok, és szeretném megoldani az "informatikai struktúrát". Az egyik pontból (számítógép/router) szeretnék egy másik pontra (TV, konzol, házi mozi) vezetni pár vezetéket: Ezek egész pontosan egy koaxkábel, két LAN kábel, egy HDMI és egy hangkábel, ami a házi mozit és a PC-t kötné össze). Az elvezetés nagyrészt véséssel történne, tehát falon belül - viszont a szerelőnek annyira nem tetszik az ötlet, mert "nem ért ilyen kábelekhez". A kérdésem az lenne, hogy ezeket a kábeleket simán össze tudom-e fogni koax-szal, és úgy elvezetni, vagy szükséges valamilyen speciális eljárás, hogy ne sérüljenek? Illetve ha szorosan össze vannak fogva ezek a kábelek, "zavarhatják" egymást?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nos akkor:
'A' pont: Számítógép és router
'B' pont: TV, konzol, házimozi
- Koax kábel: mit akarsz rajt átvinni és honnét? Egyáltalán miért? Az 'A' pontban mi értelme van a koaxnak?
- Miért kell két LAN?
- HDMI érthető.
- Miért akarsz külön hangkábelt átvinni?
- Mit jelent az, hogy "koaxxal összefogni?"
- Mekkora hosszról van szó?
(Ha ezeket leírod, akkor már könnyebb lesz válaszolni...)
Elméletileg ezek mind árnyékolt kábelek és nem zavarják egymást. Zavaróbb ha valamelyiket egy elektromos kábel mellé teszed.
Köszönöm a választ!
A koax kábelen a UPC tévéadása jön át - a kábel ott jön ki a falból, ahol a PC is van, ergo A pontból, ezért szeretném összefogni a többivel, és eljuttatni a B-be
A két LAN - egyik a TV-be, másik játékkonzolba - bár ezt jobbára wifin is meg lehet oldani, de egy kábel mégiscsak gyorsabb és megbízhatóbb, például nem hiszem, hogy hd filmet wifin keresztül tudnék streamelni rá
A hangkábel - a házimoziból menne a PC-re, értelme annyi, hogy így PC-ről egyszerűen le tudnám játszani a zenealbumokat jó hangzással
A hossz az durván 10 méter (plafonig fel, álmennyezeten keresztül a szoba másik részére, majd padlóig le) . Összefogni alatt azt értem, hogy szorosan egymás mellett vezetni őket.
Nyugodtan mehetnek a káblek egymás mellett, csak arra figyelj hogy árnyékoltak legyenek (ne sajnáld a pénzt a kábel vásárlásakor), törekedj a minőségre.
WiFi-től ne félj simán viszi a HD anyagot, nekem otthon 54-es wifim van és tv-ről néztem filmet. De ha nagyon biztosra akarsz menni vegyél 300Mbps-es wifit az már a nagysávszélességű netet is viszi (pl digikábel, upc). 10 méter még nem olyan hosszú jelveszteségtől nem kell tartanod. Annyi a lényeg hogy minőségi kábeleket vegyél ne olcsó piacit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!