Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LED TV és PC összekötése HDMI...

LED TV és PC összekötése HDMI kábellel, de hang miért nincs?

Figyelt kérdés

Váltani tudunk a monitor és a tv között, de hang csak a gépbe bedugott hangszórón jön. Kell letölteni vmi programot, vagy valami más beállítás szükséges?

A gépen XP van.

2012. ápr. 25. 10:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Be kell állitanod hová küldje a hangot.

Mondjuk legyen egyszerü a példa ha egy filmlejátszást szeretnél küldeni a tv-re akkor a lejátszóban állitsd át a kimeneti eszközt.

2012. ápr. 25. 10:27
 2/17 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam h egyszerűen csak kihúzom a fejhallgatót. Szerencsére nekem a gép elején van csatlakoztatva, ezért nem kell hátul kutatnom érte. És utána egyből van hang a tv-n.
2012. ápr. 25. 10:29
 3/17 A kérdező kommentje:
És ezt hol tudom beállítani? Minden átváltáskor be kell állítani?
2012. ápr. 25. 10:33
 4/17 A kérdező kommentje:
Már kihúztam, de akkor egyáltalán nem volt hang... :(
2012. ápr. 25. 10:33
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem derült ki még hogy mi a cél.

Milyen operációs rendszer, milyen hangkártya (ha másból nem driverből megtudod), melyik lejátszószoftver. De úgyis el jutsz odáig hogy majd azt akarod két különböző hangforrás legyen (egy a gyerek füles, egy meg a ti tévétek) és ne is keveredjen.

Addig is gyorshelp: [link]

2012. ápr. 25. 10:44
 6/17 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy XP, a videókártyát mindjárt megnézem. Nem csak filmnézésre használnánk, hanem pl játékhoz, vagy Youtube videók nézéséhet.
2012. ápr. 25. 10:46
 7/17 A kérdező kommentje:
Videókártya: ati radeon 9550
2012. ápr. 25. 10:54
 8/17 Panda Péter ***** válasza:
azon nincs is natív HDMI. ha DVI/HDMI átalakítót használtál, akkor nem is LESZ hang egy kábelen, mivel a DVI csak képet továbbít.
2012. ápr. 25. 11:01
 9/17 Panda Péter ***** válasza:

megoldás lehet ha külön kábellel (jack/RCA) rákötöd a TV-re a hangot, bár az jó kérdés, hogy támogatja-e hogy a kép digitális, a hang analóg bemenetről jön. ha az alaplapodon van digitális hangkimenet, esetleg azt is megpróbálhatod.

illetve megoldás lehetne egy olyan videókártya amin van rendes HDMI kimenet, de AGP-set nem érdemes venni, szóval az nálad konkrétan egy gépcserével járna...

2012. ápr. 25. 11:05
 10/17 A kérdező kommentje:

Értem. De akkor miért adott a PC boltos ilyen átalakítót, ha semmi értelme? :)

Meg még az is probléma, hogy átváltunk a monitorról a tv-re, és kb 20 másodperc után magától visszavált. Erre azt mondta a Faszi, hogy ez valami bemutató lehet...

2012. ápr. 25. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!