Samsung LCD monitor beállítása?
Figyelt kérdés
A monitorom 19 colos samsung LCD. A videokártya drivere meg dirctx is van meg ami kell ilyenkor. A beállításom 1280x960 32 bites. A gond hogy olyan mintha árnyékosak lennének a monitoron a betűk. Nagyon nem tetszik valamiért. A munkahelyemen Hanns-G gagyi LCD van mégis jobb a képe sokkal. Egy samsung meg ilyen rossz lenne? Állítottam már az élességen meg mindenen de nem tudom miért árnyékos a betűk. Ötletek?2009. jún. 21. 16:49
1/3 anonim válasza:
3 oka lehet
1: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
2: a 19"-os TFT panelek általában 1280x1024 natív felbontással készülnek. Illik őket ilyen felbontással használni. Ha az 1024 pixeles TFT panelre egy 960 pixeles képet húzol rá akkor interpolálnia kell a monitornak, és minden 15. sor duplázva jelenik meg. Így széthúzva a 960-as képet 1024-re.
Állítsd át a felbontást 1280x1024re! :)
3: Hozzá kell állítani a monitor időzítéseit a VGA kártya időzítéséhez. Minden TFT moncsin van olyan gomb, hogy "auto", vagy hasonló feliratú, esetleg a menüjében van ilyen beállítás. Ilyenkor néhány mp-ig ugrál a kép, amíg a monitor beállítha, hogy egy képpont a kijelzőn is 1 pixel legyen.
2/3 anonim válasza:
Ezt kellene követni, nekem bevált még eddig minden lcd-nél (nekem samsung van, tesómnak dell, haveromnak benq) [link]
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megnézem!
2009. jún. 24. 07:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!