Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mégiscsak hibás a táp?

Mégiscsak hibás a táp?

Figyelt kérdés

Előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..

A "ciripelő" hang egész idáig nem jelentkezett. Tegnap teljesen új gépet raktam össze a táppal.

(ASUS p8z68-v lx, 2500k, 8gb kingston, gtx560 ti)

A problémám a következő:

Folyton újraindul a gép és a "ciripelő" hang is visszatért. Újraindulás után nem tölt be a win, hanem ismét újraindul. Ha várok vele pár percet, akkor indul, viszont nem bírja sokáig. (illetve hazudok, tegnap 3 órát cod-oztam és nem volt gond). Van amikor játék közben indul újra és van amikor csak nyitok egy böngészőt és már attól.

Mi lehet a gond? Olvastam, hogy egyes tápoknál normális az ilyen fajta zaj.

Van rá esély, hogy a tápnak nincs baja és csak valami egyszerűbb hiba áll fent?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 19. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha egészen biztos vagy benne, hogy a táp ciripel, és nem más része a gépnek, akkor vagy cseréled a tápot, mielőtt teljesen feladja, vagy megjavít(tat)od. Jellemző hibaok a tápegységbeli kondenzátorok kiszáradása és felpúposodása, ami miatt a kondenzátorok és tekercsek alkotta rezgőkörök frekvenciája megváltozik a gyárban elképzelthez képest, és extrém esetben ez a frekvenci a hallható tartományba esik, és a tekercs elkezd ciceregni. Filléres javítás, ha ért hozzá az ember. Egyébként biosban nézd meg a feszültségeket, ha ott rendellenességet látsz, akkor tuti tápegység hiba.
2012. ápr. 20. 09:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2012. ápr. 22. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!