Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pc-hez lehet kötni COM-Porton...

Pc-hez lehet kötni COM-Porton keresztűl egy Infravörös szenzort?

Figyelt kérdés
A régi TV Tuneremtől maradt meg egy ilyen IR, csak a hézag, hogy jackes csatlakozóju, és a tunerbe volt csatlakoztatva. Van rá esély, hogy a COM-Porton elindúljon, és ha igen, hogy ?

2012. ápr. 18. 23:58
 1/4 Gugu Gabor ***** válasza:

Alapból nem sok esélye van mert ha jackes csatlakozású akkor csak az infra vevő van benne és a vezérlő áramkör a tunerben volt.

Elméletileg megtehetnéd hogy építesz hozzá valamiféle vezérlő áramkört, ez lehet akár soros csatlakozású is. És persze akkor ehhez írni kéne egy szoftvert is hogy ha már vesz valamit akkor csináljon valamit a gép.

2012. ápr. 19. 00:24
 2/4 A kérdező kommentje:

Háth, a vezérlő áramkörrel kapcsolatba... havernak is volt régebb tunerje, és az ő infárja COM csatlakozásu volt, szintén vezérlő áramkör nélkül, direkt COM-ba.

A szoftrol pedig, telepítném a tuner szoftját, másra nincs szükség.

2012. ápr. 20. 07:59
 3/4 Gugu Gabor ***** válasza:

Nézd most minden apróságtól eltekintve nem ismerem a tunered típusát stb de egyáltalán a hozzá adott szoftvert úgy írták meg hogy szabadon átállíthatod soros portra? Ha igen akkor melyik lábakat használja?

A másik probléma hogy a soros port melyik kivezetéseit használod?

(amit én láttam eddig jackes kivezetésű tuner vevőt az annyiban merült ki hogy volt benne egy infra vevő és kész szóval a legjobb esetben is kell egy szintillesztő a infra vevőd és a soros port közé)

Nem azt mondom hogy nem lehet megcsinálni de szerintem bonyolultabb lesz mint amire te gondoltál.

2012. ápr. 20. 12:12
 4/4 A kérdező kommentje:
ez igen elszomorító... ám akkor annélkül maradok, ez van. Azért kössz ténleg mindent ! ;)
2012. ápr. 21. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!