Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a LAN...

Miért nem működik a LAN kártya (internet) a gépemben?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő: Van egy "via p6-p4vmm2" nevű alaplapom (a nevéről nem tudok többet, a google-ben nem találtam olyan driver-t ami használható lett volna, 4 különbözőt próbáltam) ezen az alaplapon van integrált Lan, de azt csinálja a Windows XP Professional SP3 hogy szépen felismeri a nevét, lát hálózatot, vagyis alul el kezd a két kis kocka villogni, ugye és eljut odáig hogy IP cím lekérése, és egy kis idő után kiírja azt a kedves üzenetet, hogy "A kapcsolat nem jött létre vagy korlátozott..blabla.." A kapcsolat tulajdonságainál, a küldött-fogadott csomagoknál csak kimenő forgalom van, vagyis valami nem kerek, csak nem tudom mi. Már próbáltam mindent állítgatni, de nem sikerült. Újra telepített windowsról van szó, és nem megy. Mondom oké, megoróbálok bele külön egy PCI-os Ethernet kártyát tenni, hátha az alaplapi halt meg. De beleteszem ás ugyanaz a gond. A kapcsolat nem jött létre...blabla. A legnagyobb gond, hogy google barátunk sok helyen talál ezt azt az alaplaphoz, és letölthető driverekkel is találkoztam de azok vagy nem telepíthetők, sőt az egyik olyat is produkált, hogy csak úgy a driver telepítése közben csak úgy újraindult a gép.:S És ez mellett természetesen a hangot sem ismeri fel a windows, tehát hang sincs, de net nagyobb gond, netezésre kéne megcsinálni a gépet. De nem találok semmi olyan drivert ami működne, pedig kéne akkor már LAN, Sound, és Graphics driver is ehhez az alaplaphoz. A netem jó, a kábel jó, mivel másik két géppel használom mindennap. (Routerem van, egyből bedugod és megy, olyan net). Kérnék szépen egy ksi ötletet illetve segítséget, aki tud mondjon nekem valami okosat.

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. ápr. 18. 17:48
 1/4 A kérdező kommentje:
Egy 2,0 Ghz-es Celeronról volna szó 512 MB Rammal, tehát még nem dobnám a kukába hirtelen..netezésre jó lenne ha működésre lehetne bírni. A gépet úgy ahogy van csak kaptam, de előzőleg is neteztek vele, csak ezer éve nem tudom milyen windows-al. Amikor megkaptam halott volt, én tettem rá az XP SP3-at. Segítsetek nekem ha tudtok, köszönöm! Üdv
2012. ápr. 18. 17:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Próbáld kézzel konfigurálni a TCP-IP beállításokat
2012. ápr. 18. 19:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Próbáld meg másik kábellel, az is lehet a ludas.
2012. ápr. 18. 19:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Ugyanazzal a kábellel használom a saját pc-m. Annak a hátuljából húztam ki, amiről most is írok. Az Ip címen mit változtassak? Na ehhez már nem értek ennyire, ez a gond..mit állítsak ott? Elvileg simán kioszt neki autómatikusan egy Ip címet a routerem, valószínűleg ugyanabban a tartományban, mint amit ennek szokott osztani. alapértelmezett beállításban azXp nem kér ilyen módosítást a hálózat szempontjából tudtommal. Azért köszi, ha van más ötlet, szívesen veszem. Üdv
2012. ápr. 18. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!