VGA és CPU tuningolást, hogyan és mivel lehet csinálni?
Nekem windows 7-em van.
Tudom, hogy google meg minden, de azért kérem írjátok le, vagy adjatok linket ahol értelmesen leírják.
Előre is köszi!
VGA-hoz Riva tuner (vagy Gainward esetén EXPERTool), CPU esetében a BIOS-ban kell a processzor órajelét állítani. Csak akkor tudod, ha van még szabad FSB-d (ha az alaplapod mondjuk 1600MHz-vel megy, a ram meg ebből 1200-n, akkor csak 400*X-re tudod felhúzni). Minden processzornál X*Y értékként kapod meg az órajelet, az én Core2Quad-om pl 333*7. Az első számot emelgesd apránként, ha szükséges, adj neki plusz feszültséget, szabadíts rá egy next-gen játékot v 3DMark-ot, és figyeld a melegedését. Én olyan 70 fölé nem mernék menni.
Ajánlott a hűtéscsere procin és VGA-n is, ha a VGA hűtése nem speckó (Zalman gyárt jő hűtőket rá, ill a Gainwardnak a Bliss/Golden Sample/ Goes like Hell sorozaton van tuninghűtése).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!