Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ati hd3650, passziv, az baj?

Ati hd3650, passziv, az baj?

Figyelt kérdés
ma vettem,és félek hogy elromlik a játékoktól,vegyek rá hűtőt? vagy nem lessz vele baj?
2009. jún. 20. 08:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én azért ajánlanám minimum egy ventilátor felhelyezését, mivel eléggé fel fog forrósodni, főleg a nyári melegben!
2009. jún. 20. 09:12
 2/11 A kérdező kommentje:
értem, és akkor azt hova kell dugni?? az alaplapra?
2009. jún. 20. 09:33
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Ha nem akarod tuningolni, akkor nem kell rá hűtés. Úgy tervezték a hűtőbordát, hogy meleg környezetben is tudjon megfelelően működni. Egy fontos dolog van: érdemes legalább évente portalanítani a hűtőbordát a megfelelő hűtés érdekében (akár gyakrabban is, ha nem garis a gép).
2009. jún. 20. 11:00
 4/11 anonim ***** válasza:

ez így nem igaz!

ismerősöm vett egy kész konfigurációt, 8500gt volt benne, mire betöltött a gép, már 80°C volt, ha játékot, vagy filmet indított, akkor 10 perc után újraindult, mert már 100°C felett járt a hőmérséklet.

És ez februárban volt, nem is július-augusztus magasságában.

a gépben elől, és hátul is volt venti, szóval járt a levegő rendesen...

Ezek a bordák csak akkor jók, ha nagy a légmozgás a házakban, de olyan ház meg nem sok van.

Egyébként alaplapi FAN csatlakozóra rá tudod kötni a ventit!

2009. jún. 20. 20:25
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2009. jún. 21. 20:52
 6/11 anonim ***** válasza:

A 3650 nem annyira bika kártya, hogy ne legyen elég neki a passzív hűtés. A 4850-nek is vannak hűtőbordás változatai és működnek azok is. Én másfél évig használtam egy passzív hűtésű X1300-ast (tudom nem egy nagy szám) és még az UT3 alatt sem ment 65°C fölé a hőmérséklete. Az más kérdés, hogy a Geforce kártyák túlmelegednek, de azok majd' mind 65 nm gyártástechnológiával készültek és az áramot is eszik.

Szvsz egy 3650-es esetében teljesen felesleges egy plusz hűtőbe invesztálni, inkább tedd félre a pénzt és majd tedd hozzá a legközelebbi VGA-d árához. :)

2009. jún. 23. 02:50
 7/11 anonim ***** válasza:
szerintem nem azon az 500ft-s ventin múlna a következő vga ára...
2009. jún. 23. 06:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát ha 500 Ft-os ventit vesz, ne is csodálkozzon, ha megsül a kártyája. Úgy vannak kitalálva ezek a hűtőbordák, hogy működjenek, nem csak poénból rakták rá.
2009. jún. 23. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Működnek de egy nagyon fontos kritériumnak teljesülnie kell, mégpedig az úgynevezett: kéményeffektusnak. Magyarán ha nincs a gépházban megfelelő levegőáramlás akkor semmit sem ér a passzív hűtés mert nincs levegő ami átöblítse a gépházat, hetente 2-3 ilyen megsült eszközt látok a szervizbán.
2009. jún. 23. 20:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez ugyanúgy igaz az aktív hűtőkre is. Ha csak a meleg levegőt tudja kavargatni a gépházban szart sem ér.
2009. jún. 23. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!