Tudok BIOS-t frissíteni processzor nélkül?
ennél a lapnál: MSI 760GM-E51 (FX)
még januárban vettem és sztem a rajta lévő BIOS még a régi. A CPU-t majd köv hónapban veszem meg. (FX4100)
Jól mondják BIOS-t nem szabad (nem ajánlott) frissíteni csak akkor ha az egyik hardverhez feltétlenül szükséges! Ugyanis tönkre csaphatod vele az egész lapot ha rossz BIOS fájt töltöttél le és nem tudod visszaírni az eredetit, nekem egyszer volt annyi eszem hogy floppyra lementettem az eredetit és felírtam hogy ha gáz van akkor hogy tudom visszaírni, de az a módszer is rejt veszélyeket! Még egy fasza kis áramszünet is frissítés közben ki lövi az alaplapot!
Dual BIOS-os lap esetén lehet frissíteni sőt érdemes is! Dual BIOS-os lap annyit jelent hogy két BIOS chip van beépítve 1 elsődleges és 1 másodlagos, annyi a lényege hogy ha elrontottad a frissítést vagy nem jó valamiért vagy rossz BIOS-t töltöttél le akkor a másodlagos BIOS-al indul el a gép és arról visszalehet az elsődlegesbe tölteni a gyári verziót, de úgy is lehet hogy csak azt használod. A másodlagos BIOS-t úgy tudom nem lehet frissíteni!
értem. és ha nem passzol a CPU akkor csak a PCX szervízben tudom frissíttetni? (mivel nekem sima AM3-as CPU-m nincs)
ez mennyibe kerülhet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!