Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Phenom II X4 955 Black...

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Boxed vagy AMD Phenom II X4 965 Black Edition Boxed a jobb?

Figyelt kérdés

A 955-ös 37 000 fölött van, a 965-ös 28 000 fölött(jelenleg). Ezt nem értem. A 965-ösnek magasabb az órajele mégis olcsóbb közel egy tizessel?

Az oké, hogy az ár nem jelenti azt, hogy a 955-ös jobb, de az egyik oldalon jobb szavazatokat kapott mint a másik proci. 955-ös:19 szavazat 5 csillagra, 2db :4 csillagra. 965-nél 7 db 5 csillag, 1 db 4 csillag és 1 db 3 csillag.

Én eddig abban a hitben voltam, hogy a 965-ös jobb, de most elbizonytalanodtam a szavazatok miatt. xD

Tehát, egy hozzáértő válaszát várnám, hogy melyik a jobb processzor?

Előre is köszi.

2012. ápr. 15. 22:53
 1/10 anonim ***** válasza:

fölösleges, lehet húzni normál kiadásút is...

945-m van és 3.7GHz-t stabilan tartja megfelelő hűtéssel.

Mit szólnál egy 960T-hez húzva, hatmagosítva ha lehet... Az olyan 32 körül van.

2012. ápr. 15. 22:58
 2/10 A kérdező kommentje:

A szám után a T betű azt jelenti, h működésbe lehet hozni tobbi magot? Az a proci sem rossz, csak nem tudom h-h kell hatmagositani.

Bocsi nehany ekezetert, telorol vagyok.

2012. ápr. 15. 23:16
 3/10 cipi8 ***** válasza:

A magfeloldást nem minden alaplap támogatja általában Core Unlocker funkció a neve! A Biosban lehet feloldani a szunnyadó magokat! De nem minden esetben 100% a feloldás ugyanis nem véletlenül zárták őket le. Ha feloldás után a rendszer stabil marad és hibátlanul fut akkor nincs gond de a CPU hőfok figyelése már nem igazán lehetséges mert már feloldás után rossz értékek jelenhetnek meg! Általában a 960T-re nem nagyon panaszkodtak hogy a magfeloldás után gondok lennének!

Lapból ASUS-t ajánlok azok elég jók mert valamelyik ASROCK-nak valamilyen gáz van az USB3.0 val!

Ha nem akarsz csalódni akkor veszel egy 6 magos AM3+ foglalatos FX 6100-at!

2012. ápr. 15. 23:38
 4/10 Panda Péter ***** válasza:

a 955 és a 965 között egy szorzónyi a különbség, de mivel mindkettő szorzólock mentes, ezért érdemes az olcsóbbat venni, legyen az bármelyik.

alternatíva lehet a 960T is, ami kis szerencsével hatmagosítható, valamint van benne turbo is, ami annyit tesz, hogy ha nincs minden mag kihasználva, akkor az aktívak növelik az órajelüket (az üresjáratban lévők pedig értelemszerűen csökkentik), ezáltal nő a kevészálas teljesítmény.

vagy harmadik lehetőség az FX6100 ami kicsit modernebb felépítésű, bár véleményem szerint kicsit sokat eszik.

illetve várhatsz kb egy hónapot a dologgal, és akkor vehetsz Trinity APU-t, ami gyakorlatilag egy FX41x0 + HD6600 GPU lesz egybetokozva.

2012. ápr. 15. 23:42
 5/10 Panda Péter ***** válasza:
illetve az, hogy FX41x0 + HD6600 kicsit sarkítás, mert mind CPU mind GPU terén lesz architektúrális előrelépés is (CPU bulldozer helyett piledriver, GPU VLIW5 helyett VLIW4), de teljesítményben kb annyit fog tudni mint a fenti kombó, plusz várhatóan jobban húzható lesz és kevesebbet is fog enni.
2012. ápr. 15. 23:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Gigabyte Ma770- UD3 az alaplapom. Megnéztem egy oldalon de nem írt core unlockerről. Szóval lehet ezzel az alaplappal magokat feloldani?
2012. ápr. 16. 06:15
 7/10 Panda Péter ***** válasza:
ha rev1-es, akkor nem lehet, ha rev 2.0 vagy rev2.1, akkor lehet.
2012. ápr. 16. 07:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Es az rajta van a dobozan, h milyen? Gépen most nem tudom megnézni, mert nem gépezhetek.
2012. ápr. 16. 10:45
 9/10 Panda Péter ***** válasza:

elvileg rá van írva, jah. SB710-es déli híd kell hozzá.

de amúgy az is jó megoldás, ha bemész a bios-ba, ha ott van ACC (Advanced Clock Calibration) funkció, akkor megy az unlock.

2012. ápr. 16. 10:58
 10/10 A kérdező kommentje:

Kiderítettem, h rev 2.0-ás. A magfeloldást majd megoldom, találtam egy oldalt ahol részletesen le van írva minden, h mit h kell. Remélem olyat fogok ki, aminek feloldhatò a 5. Es a 6. Magja is.

Köszi a segítséget :)

2012. ápr. 16. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!