Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek nagyon le limiteln...

Szerintetek nagyon le limitelné a vga-t a cpu-m ha vennék egy HD6850 et?

Figyelt kérdés
na a kérdés adott,én azért vennék HD6850 et mert bírna többet a procim csak a vga gyenge lesz már az újabb játékokra egy HD4650 em van. és ugye ez úgy működik,h minél gyorsabb,több fps-t tud megjeleníteni a vga annál több adatot kell a processzornak kihajtania... am a procim egy Intel Dual Core E6300 2,8ghz köszi előre is...

2012. ápr. 14. 22:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

"és ugye ez úgy működik,h minél gyorsabb,több fps-t tud megjeleníteni a vga annál több adatot kell a processzornak kihajtania..."

Nem, ez még véletlenül sem így működik, a processzornak semmivel sem kell több adatot számolnia erősebb videokártya mellett. Kihajtani különben is a tehenet szokták a legelőre.

Amúgy ehhez a processzorhoz bőven elegendő lesz egy ilyen kártya.

2012. ápr. 14. 22:34
 2/14 A kérdező kommentje:
igen de én úgy értettem,hogy túl kevés lenne a cpu a hd6850 hez...
2012. ápr. 14. 22:36
 3/14 Panda Péter ***** válasza:
lesz limited, igen.
2012. ápr. 14. 22:39
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem a 6850 megérdemelne egy erősebb procit...
2012. ápr. 14. 22:40
 5/14 A kérdező kommentje:
akkor mind1 majjd egyszer kell szereznem egy 4 v 6 magos AMD-t meg lapot meg stb mert am is hkc táppal ugyse érdemes
2012. ápr. 14. 22:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Mindenképp 1.5x jobb FPS-ed lesz, de én a helyedben vennék legalább egy Intel G620 Sandy Bridge Dualcore-t hozzá.

(+ lga1155 alaplap)

2012. ápr. 15. 01:51
 7/14 A kérdező kommentje:
De az miért jó?Csak 3MB cache je van egy jobb 4 magos AMD-nek meg van 12MB
2012. ápr. 15. 18:13
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem csak az órajel meg a cache számít egy CPU teljesítményénél, hiszen a műveletvégzés hatékonysága sok mindentől függ...például ott vannak az utasításkészletek, de számíthat az elágazás becslés algoritmusának a hatékonysága vagy a csővezetékek és funkcionális végrehajtók száma és még pár dolog, amikhez mi átlag felhasználók nem értünk. Szokták emlegetni például az IPC-t vagy az IPS-t, amik az egy órajel vagy egy másodperc alatt végrehajtható utasítások maximális számát jelölik azaz az architektúra hatékonyságát (próbálják) jellemzik vele, de ez sem ilyen egyszerű. Gyakorlatban nincs olyan mértékegység, amivel pontosan megbizonyosodhatunk egy CPU teljesítményéről és hatékonyságáról, azért vannak a jó kis tesztoldalak (ez vonatkozik a videokártyákra is, ahol a laikusok előszeretettel csak a memória mennyiségét, esetleg még a GPU órajelét nézik rajta).

A Pentium G6xx az Intel nagysikerű Sandy Bridge architektúrájára épít, ami jelenleg a leghatékonyabb, igaz annak egy olcsósított/butított változata, de azért alap szinten nem olyan rosszak. Amit említettél (AMD FX 4xxx, 2modul/4mag, 12MB L2+L3 cache) viszont tényleg gyorsabb, de többet fogyaszt és jóval drágább is a G620-nál (nem azonos súlycsoport, az inkább az i3 procikkal próbál versenyre kelni).

Az viszont biztos, hogy egy HD6850 és a ma/jövő játékai meghálálnák egy i3/FX 4100 vagy egy Phenom II X4 proci jelenlétét (én minimum egy Athlon II X3 procit tolnék alá, ha szűk a keret).

2012. ápr. 15. 22:04
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha van + 15 000-ed egy gamer hűtőre, valamint nem számít a fogyasztás, vegyél mellé Phenom 2 X4 955/965 black-et, és húzd vagy 4.2 Ghz-ig. 1-2 évig biztosan nem fog vissza semmilyen VGA-t :
2012. ápr. 18. 21:50
 10/14 A kérdező kommentje:
köszi pont azon gondolkodom PhenomIIX4 965 az tényleg jó erős processzor,vagy esetleg FX4100-at vennék majd viszont alaplapot nem akarok drágát nem akarok se cf-et se semmit egy vga-s rendszert... Asus M5A78L-M LX V2---> ez milyen lenne,hogy kezelne egy ilyen jó négymagos PhenomII-t vagy Fx4100-at?
2012. máj. 23. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!