Milyen processzort vegyek?
Vennék egy jobb processzort, de nem tudom mekkorát(GHz) és milyet lehet belerakni? (gondolom ennek is van korlátja)
Alaplap: Asus TUV4X
CPU: Intel Celeron, 1066 MHz(8x133) eredeti orajel: 800MHz
L2 gyorsítótár: 128 KB (On-Die, ATC, Full Speed)
Tokozás típusa: 370Pin FC-PGA (4.95 cm x 4.95 cm)
Meg szeretném duplázni a processzor teljesítményét, ha lehet. Aki ért hozzá leírja mire kell ilyenkor figyelni? Esetleg a neten valahol megtalálom az alaplappal kompatibilis processzorok listáját?
Max. csak bontóban találhatsz Pentium III-as procit, mert az megy csak bele...van picit erősebb is mint a cerka (Celeron), de szinte semmire sem mész vele a mai szoftverekkel, nem lesz gyorsabb. Pénzkidobás lenne.
----------------------------------------------------------
Support Processor
Socket 370 for Intel FCPGA / FCPGA2 Pentium III (Coppermine / Tualatin) 450MHz~1.2GHz+ processor and CeleronTM 533~900MHz+.
----------------------------------------------------------
Magyarán vagy elfogadod olyannak a gépet, amilyen, vagy újat veszel (új alaplap, ház, tápegység, processzor, memória, videókártya stb.) ami már nagyságrendileg jobb, mint ami neked most van.
Köszi a gyors választ.
Gondoltam, h' nem túl sok lehetőség marad az teljes újításon kívül. Azt hiszem, akkor nem fektetek bele többet, inkább várok kicsit és újat veszek.
Nekem is azzal kellett szembesülnöm, hogy az egyetlen értelmes megoldás, ha veszek egy új gépet, és pár használható egységet átteszek, de rájöttem, hogy olyanból nincs sok... max. az optikai meghajtó, de még az se... szóval marad a ház... :)
Szóval vegyél újat, és ha jót veszel, egy ideig nem lesz gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!