Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem látja az XP az új...

Miért nem látja az XP az új SATA HDD-met?

Figyelt kérdés

A gépemben eddig volt egy 1 TB-os SATA Hitachi HDD és egy 120 GB-os IDE Seagate. Mindkettő látszott a Windowsban.

Most betettem egy 2 GB-os SATA Seagate-et. Az XP lemezzel partícionáltam (5 partícióra), formáztam őket, telepítettem is az egyikre az XP-t, tehát most két ugyanolyan XP van a két HDD-n.

Amikor bootolok, felajánlja, hogy melyiket akarom elindítani. Ha az új Windowst indítom, akkor szépen elindul, és látja az összes meghajtót, az összes partíciót.

Ha viszont a régit indítom el, akkor az csak a korábbi két HDD-t látja (A SATA Hitachit és a kis IDE Seagate-et). Az új SATA még a Lemezkezelőben sem jelenik meg. Mit lehet tenni?

Windows XP Pro SP3-ról van szó.

2012. ápr. 13. 00:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Lemezkezelőben nézd meg hogy aktív-e az új meghajtó. Lehetséges hogy aktiválni vagy konfigolni kell.
2012. ápr. 13. 03:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Mint mondtam, az új lemez a Lemezkezelőben NEM jelent meg.

De közben változott a dolog. Mivel az alaplapon 5 SATA port van, cserélgettem őket. Eredetileg a DVD volt az 1-esen, a régi HDD a 2-esen, és az újat a másik 3 helyen próbáltam. Ez nem működött. Most bedugtam a DVD helyére az 1-esbe, a DVD-t pedig az egyik maradékba.

Na most látszik az új HDD, tökéletesen működik, viszont nem látszik a DVD meghajtó.

Tehát úgy látszik, az alaplappal vagy a Windowssal van baj. De leginkább a Windowssal, mert ahogy mondtam, korábban, amikor az új HDD-re is telepítettem egy Windowst, akkor onnan látott mindent. Pedig akkor még az új HDD az 5-ös portban volt.

Szóval olyan, mint ha a Windows csak azokat a SATA portokat lenne hajlandó észlelni, amikben a telepítésekor volt valami.

Hogy lehetne rávenni, hogy tudomást vegyen a többi portról is?

2012. ápr. 13. 05:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja és még valami. Maga az alaplap észleli a DVD-t, akármelyik portban is van. Nem csak az bizonyítja ezt, hogy látszik a BIOS-ban, hanem hogy bootolni simán tud CD-ről. Tehát a meghajtó simán látszik és haszhnálható mindaddig, amíg el nem indul a Windows.
2012. ápr. 13. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!