Milyen ez a konfig? Véleményt kérek!
Szóval nyár körül vennék egy konfigot ami így nézne ki:
Alaplap: ASUS Crosshair V Formula*(AMD-AM3+)
Processzor: AMD FX Series 8120 X8 BOX
Memória: G.Skill DDR-3 4Gb /1600 KIT*(F3-12800CL9D-4GBRL)
Wincester: Western Digital 500Gb SATA-III 32Mb HDD*(WD5002AALX)
Tápegység: Corsair 750W CMPSU-750TXEU SLI
Ház: Thermaltake Commander MS-1 *(VN40001W2N)
Író:DVD-RW Pioneer 22x DVR-218L Labelflash*(SATA,fekete)
VGA: ASUS ATi Radeon HD6950 2Gb*(EAH6950DCII/2DI4S/2GD5)
PROCI HŰTŐ: Scythe Mugen 3
Bármilyen építő kritikát és véleményt várok!
Sokkal jobbat össze lehetne rakni.
Alaplap túl drága, proci felesleges, ha játékra kell, RAM-ból inkább KingStone, winyó is nagyon drágának tűnik, inkább egy olcsóbb Seagate, olcsóbb 500W-os táp, házból inkább CM Elite 430, íróból inkább ASUS, Samsung, az így megspórolt pénzből lehet bele tenni egy HD7870/7950-et is. CPU hűtő jó!
Mire akarod pontosan használni a gépet?
Mert sokkal olcsóbban is ki lehetne jönni:
Processzornak elég lenne egy FX-6100, elég hogy kihajtson erős videókártyákat, és elég hozzá egy olcsóbb alaplap.
Videókártyából meg inkább HD7850-es 2GB-os.
Ezekhez egy 500W-os FSP vagy Chieftec is elég lenne.
Ramból elég lenne Kingston 1333-as, 8GB
Íróból is elég egy NEC, és olcsó is.
Merevlemezből is inkább egy Seagate Barracuda 7200.12
De összességében persze nem rossz konfig, csak sztem várd meg a nyár végét, szeptemberre kitudja milyen hardverek lesznek, és akkor szoktak a legolcsóbbak is lenni.
Példának hoznám haveromat, aki ugyanígy előre összeírta "álmai gépét", ami kb 400 ezrébe került volna, és végül nyár végén összedobtunk egy konfigot, ami ugyanazt a teljesítményt nyújtotta 150 ezerből...
Attól függetlenül nem rossz konfig, csak tényleg nagyon pazarló, és kihasználatlan lenne, de sztem tedd fel a kérdést akkor ha aktuális lesz a gépvásárlás, olcsóbban kijössz jobb géppel.
Meg az is sokat dobna, hogyha azokat amiket írtam, kiegészítenéd egy rendszer ssd-vel, a megspórolt pénzből bőven kijönne.
Játékra használnám(maxon futtatnám a BF3-mat, Skyrim stb9 Lehetőleg halk legyen:D
Akkor kérhetnék egy végleges konfigot valamelyikőtöktől?:)
Előre is köszönöm!
Itt gyakorin tudsz privát üzenetet küldeni, azt sztem hamarabb olvasom :)
Amúgy ha leírod mennyi a max keret, akkor írok egy (szerintem) jó konfigot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!