RAM-ok típusai (Dual-Channel vs. Szimpla)?
A gépemben van 4db hely ramnak, és 1 db RAM maximum 1800Mhz lehet. Jelenleg 2db ilyen van benne:
Bővíteni szeretném, de lenne 2 kérdésem:
-miben jobb a Dual-Chanel RAM, mint a sima ? (a Dual-os drágább, tehát tuti jobb :D )
És ennek fényében melyik éri meg jobban a kettő közül ? (2db-ot fogok venni belőle, ugyanis hosszútávra gondolkodok !)
Szimpla 4GB: [link]
Vagy ugyan az, csak Dual-Chaneles: [link]
én nem vágom miről beszélsz...
ha veszel egy szimpla 4eset és veszel mellé egy szimpla 4eset akkor azt is működtetheted dual channel-ben..
szóval még az erdőbe sem értél, máris eltévedtél..
amúgy a dual csak annyival gyorsabb a szimplánál hogy éppen mérhető...
de nem érezhető...
ahol az van,hogy dual channel ott nem egy darab ram van,hanem az a 4gb ket darab 2gb-os ram-bol tevodik ossze.
Es ezek a ramok dual channelbe kothetoek ,mivel ketten vannak es egyformak.
Tehat az utolso ket linked kozul az elson egy db.4gb-os ram van es a masodikban meg 2db.2gb-os van.
Ha pl.8gb-ra szeretnel boviteni,akkor a legjobb az lenne,ha eladnad a ket db.2gb-osat,es vasarolnal ket darab 4gb-osat.Ezt ugy teheted meg,hogy kivalasztasz egy szimpla kingmax 4 gigas ddr3 ramot es veszel belole ket darabot es dualba kotod oket,vagy kivalasztod a kingmax 8gb ddr3 KIT-et,vagy azt ahol irja,hogy dual channel,es abbol egyet rendelsz,mivel az ket darab 4gigas ramot tartalmaz,es ugyan ott vagy.
Minek neked 12 gb ram?
Az elobb leirtam,hogy hogy lenne a legjobb,de ezt te is megerositetted.
Tehat tudnal venni 2x4gb ramot.
Vegyel,de a masik kettore mar nincsszukseged szerintem,mert a masik ketto dualban eleg.
Amugyy ugy is jo ahogy leirtad.
De most nem mindegy, hogy kiveszem a másik kettőt, vagy benne hagyom ? Ha kiszedem sehova sem tudom tenni, max elrakom őket tartaléknak, hátha villám csak a hálózatba, és a másik kettő elszáll :)
Ha benne hagyom, nem okoz lassulást, ugye ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!