Érdemes lecserélnem egy Dualcore E2160 (2x1,8 Ghz/1M) procit egy intel D 945 vagy egy E5xxx, E6xxx procira?
Vagy jobban járnék egy dualcore 3-3,4 Ghz/4M procival?
(E5700, E6300,E6600)
Bár ezeknek kisebb az órajelük mint a D945-nek. Azt olvastam hogy nem csak az órajel számít hanem pl. Az is számít hogy a gyorsítótár (cache) hány MB-os.
Egy E6500 (és felfelé) 2x erősebb lenne kb, az már korrekt.
Esetleg ha tudsz szerezni jó lehet egy E8xxx processzor is.
Akkor már értem milyen olcsók a D procik:)
Az alaplapom MSI-G41M-P26, amit nemrég vettem. Lecseréltem a régi asrock dualt-t. Ja és tettem bele 4 GB DDR3 ramot.
Egyébként 6xxx CPU-ra gondoltam mert az jó árban van. Talán a PC bolt be számítja a jelenlegi procimat is pár ezerért.
Épp most beszéltem a PC szervizzel. A 2160-as procimat 4 ezerért tudnák beszámítani egy E6550-es használt prociba. Vagyis 8 ezret kéne rádobnom. Az adatait nézve a cache 4x akkora lenne, viszont az órajel nem sokat növekedne 1,8 >> 2,33 Ghz.
Belemenjek az üzletbe szerintetek?
Nem az számít hány MHz :)
Amúgy, sztem sokkal előrébb nem leszel egy E6550-el, egy E6600 már tényleg nagyobb ugrás lehetne, de az meg akkor éri meg ha kell vmi jobb videókártya meg hasonlók amit kihajthat.
Alap netezésre, ilyesmikre kb elég a mostani procid is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!