Windows 7 lapozófájlt kikapcsolhatom?
3Gb a lapozóm, és van 4Gb RAM-om, aminek kb. a fele szokott leterhelve lenni. Amikor tiltani akarom a lapozófájlt, ezt írja ki:
A lapozófájl letiltása vagy kezdeti méretének 200 megabájtnál kisebb értékre állítása rendszerhibát okoz, és nem biztos, hogy Windows elegendő adattal fog tudni szolgálni a probléma azonosításához. Folytatja a műveletet?
Annyit még hozzáteszek, hoogy játékra is használom a gépem, és nem a leggyengébbeket tolom.
Szerintetek leveetem 0-ra a lapozót ?
Első! Nem is írt lemezterületről...
Egyébként abban igazad van, hogy nem véletlenül figyelmeztet az oprendszer. Hagyjál valamennyit...
"Első! Nem is írt lemezterületről..."
Egyéb értelme nem lenne, max. helyfelszabadítás. Logikus gondolkodás egyes.
500as vinyóm van, semmi köze a hely felszabadításhoz, és kérlek ne ezen vitatkozzatok ! Olvastam, hogy XP-nél már 3Gb ramtól ki lehet kapcsolni, de ez Win7, és több kell neki.
Amúgy azért kapcsolnám ki, mert fölöslegesen teszi rá a vinyómra, és a ramot olvasni sokkal gyorsabb, mint a HDD-t.
:))))
Nincs köze a helyfelszabadításhoz, nekem is ez tűnt logikusnak. Nekem is 4 GB RAM-om van és én sem értem, hogy minek neki a lapozófájl, mikor bőven elég lenne neki az a 4 GB. Szerintem sincs az a HDD ami felvenné a RAM-al a versenyt és ha már 4 GB RAM van, teljesen felesleges bármit is kitenni a HDD-re. Ezért értem meg a kérdező problémáját és ezek szerint ugyanarra gondolunk. Tehát egyikünk sem gondolkodik logikusan...
Kérdező: Attól hogy nincs lapozófájl, el kéne indulnia. Nehogy már ez kényszerítse térdre az oprendszert. Max indítod csökkentettbe és visszaállítod... Mondom én...
"Nincs köze a helyfelszabadításhoz, nekem is ez tűnt logikusnak. Nekem is 4 GB RAM-om van és én sem értem, hogy minek neki a lapozófájl, mikor bőven elég lenne neki az a 4 GB."
Persze, hogy nem érted, mert halvány fingod sincs a rendszer működéséről. Vannak adatok, amiknek nem kell gyorsan elérhetőnek lenni. Nincsenek használatban, csak le vannak foglalva a memóriaterületek. Ezeket tárolja a rendszer a lapozófájlban. Ha ezeket a felesleges dolgokat belerakod a RAM-ba, semmivel nem lesz gyorsabb a gép, mert ritkán használja csak, vagy éppen soha. Ellenben alaposan odavágsz a superfetch számára rendelkezésre álló helynek, és lelassulsz. Ergo a rendszer lassabb lesz, mint volt. Összeomlani nem fog, de mivel a programozónak szabad választása van, hogy milyen fajta memóriát használ, ha egy program kötelezően a lapozófájlba akar írni, akkor az össze fog omlani.
Érted már, hogy mi is a logikus?
(Még egy zárójeles megjegyzés, lapozófájl hiánya esetén összeomlásnál nem lesz crash dump, ez se éppen egy pozitív dolog.)
Mondod te, aki már kipróbáltad ? Vagy csak találgatsz ? :)
Amúgy teljesen ugyan azt írtad le, mint ami az én véleményem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!