Krisz2 kérdése:
Kábeles (modem nélküli) netnél hogy lehet beállítani a wifit?
Figyelt kérdés
Azt írja (amikor a cd-vel próbálom konfigurálni)hogy nincs kapcsolat az internettel hívjam fel a szolgáltatót.2012. ápr. 9. 12:22
1/3 anonim válasza:
A CD-t felejtsd el.
A modem/router nevezzük aminek jelenleg akarjuk konfiguráló oldalát kéne megkeresni. (Amúgy az az izé amit kaptál egy kábelmodem is.)
Valami 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 címeket próbálgass a böngészőben.
Be fog valahol jönni egy bejelentkező oldal.
Ott kellene belépni admin:admin vagy hasonló jelszóval. (Ha nem lett átállítva az alapértelmezett, akkor a neten van lista az alapértelmezett jelszavakról.)
Ott kellene megnézni a wifi beállításokat.
(HA van benne wifi is.)
2/3 A kérdező kommentje:
Lehet h én nem voltam elég világos de nem úgy értettem a modemet hanem :bejön a kábel a falon keresztül belemegy egy modembe onnan a routerbe és onnan a gépbe.Amúgy kösz de már megoldottam.
2012. ápr. 9. 13:18
3/3 anonim válasza:
Modem az csak akkor nincs, ha UTP (CAT5/CAT5e/...) kábelen jön be a lakásodba egyből a gépbe/routerbe, vagy a gépednek van optikai hálózati kártyája, és az optikai kábel megy bele rögtön, de ha nincs ilyen hálózati kártyád, ehhez is modem kell, sőt, lehet, hogy annélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!