Halott vinyorol le lehet szedni valahogy az adatokat?
Mar masodjara jartunk ugy, hogy behalt a vinyo. Most a 2. vinyot 5 eves garival vette parom, tehat ugymond anyagi kar nem keletkezett a 2. vinyo elromlasaval, mert egyszeruen visszavisszuk es kicsereltetjuk. Viszont egy csomo kepunk rajta volt. Es van koztuk olyan kep is, ami mashol nincs meg, csak azon a vinyon. A tobbi cucc nem erdekel, csak a kepek. Valami lehet tenni?
Mit javasoltok, hogyan kerulhetnenk el a kovetkezo veszteseget?
Parom ert a szamitogepekhez, olyanokat szokott venni, ami allitolag megbizhato, dicserik masok, markas, nem olcso, de egyszeruen az utobbi evekben sajnos a szamitastechnikaban is bekoszontott a "markas vagyok megis egy kalap szart nem erek" kor Eddig meg csak haztartasi gepek teren tapasztaltam ilyet, ma mar mindent ugy gyartanak, hogy nagyon gyorsan romoljon el.
Hat hogy taroljam az adataimat?
Ez a vinyo par honap alatt ment tonkre. Vajon a cd-k dvd-k megbizhatoak meg? Ha azokra kiirom a cuccaim, nem fognak tonkre menni fel ev alatt? Ez borzaszto.
"Mivel garanciális hibáról van szó -szerintem- ingyenes adatmentés is jár vele!"
Tévedés! SEHOL nem vállalnak garanciát az adatokra, csak és kizárólag a hardverre. Nem fognak ingyen adatmentést csinálni csak azért, mert garis a hdd.
A kérdezőnek pedig:
"Ez a vinyo par honap alatt ment tonkre."
Ezért nem szabad Western Digital HDD-t venni! Hiába a legnagyobb gyártó, a WD vinyók hajlamosak pár hónapos korukban kinyiffanni, ráadásul többnyire hirtelen és menthetetlenül.
Samsung-ot vegyetek, azoknál sosem tapasztaltam ilyet! Már nem sokáig lehet kapni sajnos. :(
Másik fontos szabály, hogy a fontos adatokról MINDIG legyen biztonsági másolat! CD/DVD lemezre írás jó, de ott sem árt, ha legalább két lemezre kiírjátok ugyanazt, a lemezek manapság úgyis olcsók.
Kürt Kft. jó eséllyen vissza tudja nektek hozni az adatokat, nagyon profik ebben. Viszont zsebbenyúlós lesz, számoljatok legalább 80-100 ezer forinttal. Kérdés, megér-e nektek ennyit. Ja, és ha a Kürt Kft szétszedi a hdd-t, hogy az adatokat visszahozza, azzal a garanciát bukjátok.
A panelcsere (amit az egyik válaszadó írt) szóba jöhet, de csak akkor, ha 100%-ig ugyanolyan a donor HDD és elektronikai hibáról van szó (pl. ha fel sem ismeri a rendszer a HDD-t). Ha a HDD felpörög, de kattog, az mechanikai probléma (ez a gyakoribb) és azt nem hozza helyre a panelcsere, ilyenkor esetleg a fagyasztás segíthet.
Azt is tudni kell, hogy a panelcserével a gyári bad sector map miatt előfordulnak hibás adatok, szóval nem 100%, hogy minden olvasható lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!