Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a tápegység túláramot küld...

Ha a tápegység túláramot küld az alaplapnak, az is okozhat hangszóró recsegést, és azt követő 2 csippanó hangot, majd a gép újraindulását?

Figyelt kérdés

táp hiba lehet vagy alaplap?

mindent teszteltünk már, csak a tápot nem néztük meg tüzetesen, eddig púposodott kondikat sem láttunk az alaplapon

memóriát, videókarit, procit cseréltünk tesztelésként, elemcsere, pasztázás is volt, meg op telepítés is

szal előtte utána ugyanez volt a hiba, néha napokig jó volt, és újra előfordul, filmnézéskor, netezéskor, naponta többször

de ugyanugy bekapcsol a gép utána meg gyors, minden klappol

csak az a recsegés, meg fagyás, újraindulás ismétlődik meg egyre gyakrabban

2012. ápr. 2. 15:01
 1/7 A kérdező kommentje:

memória teszt oké, kondik nem puposak, semmi nincs rajta megfeketedve, hangkártya nem hinném h gond lenne, integráltat használok, de a kábel mozgatásakor nem serceg a hangszóró, videókari teszt is jó, és filmnézéskor vagy videónál a képernyő összecsúszna sztem ha azzal volna a gond,

előszőr azt hittük a táp ad túláramot, de mivel tv tunert használunk, lehet h az ad neki, majd letesztelem ha kihúzom a kábelét, akkoris recseg e meg lefagy e

2012. ápr. 2. 20:26
 2/7 A kérdező kommentje:
asus alaplapom van, lehet az nem nagyon bírja az áramoerősséget, bár úgy tűnik h minden kompatibilis egymással
2012. ápr. 2. 20:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Táp nem tud túláramot adni az alaplapnak. Feszültség hiba lehet (túlfeszültség, feszültség letörés) de túláram nem. Érdemes megnézni a tápot. Ezt a tuner dolgot elsőre nem értem. Van egy TV tuner kártyád ami be van dugva a központi antennába? Ha igen próbáld ki, hogy kihúzod. Hátha ott van valami zavar. A földelés amúgy jó? Földelt dugaljba van csatlakoztatva a gép?
2012. ápr. 3. 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:

a régi szobámba, akarom mondani az egész házba nem volt 1 földelt konektor se. és sose recsegett tehát én azt ezzel ki is zárnám.

táp meg, ilyenről nem hallottam de sok másról se, ha minden volt cserélve benne vagy újítva, vagy karbantartva akkor szerintem kizárólag az lehetne a ludas ha az okozhat egyátalán ilyen problémát

2012. ápr. 4. 22:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Milyen a táp?

Ha valami 300 wattos kodegány meg társai mindenképp cseréld le.

Egyébként a két csippanó hang milyen(hosszúságot kérdezem.)?

2012. ápr. 4. 22:43
 6/7 A kérdező kommentje:
codegen és 350 es, de már vagy 4 éve megy, de elvileg a tuner adaptere zavarta az egészet, meg driver hiba volt
2012. ápr. 5. 21:05
 7/7 anonim ***** válasza:
kukázd a kodegányt és talán a tunerrel sem lesz gond. (Előző)
2012. ápr. 6. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!