Új alaplap c2d tuning céljából. De milyet?
Nekem E4600-as cpu-m van, gyárilag 2,4Ghz-es. Jelenleg tuningoltan 3,2GHz-en üzemel, stabilan.
Az alaplapod 1066MHZ-s FSB-vel rendelkezik, ez még éppen elegendő a tuninghoz, alapból 200Mhz FSB-n üzemel a cpu, úgy tudom hogy 500Mhz a max. a régebbi lapoknál. Szóval felesleges új alaplapot vásárolnod. A cpu tuningolás pedig semmit nem ér ha nincsenek megfelelő ddr2-es vagy ddr3-as ramok a gépedben.
Azt tanácsolom neked hogy inkább egy komolyabb hűtést (hőcsöves, 2 ventis) vegyél a processzorodra, aztán pedig a BIOS-ban kis lépésekben állítgasd felfelé a cpu FSB-értéket.
De ha mindenképpen egy új alaplapot akarsz vásárolni akkor Gigabyte, MSI vagy ASUS márkából nézegess.
Ez egy Gigabyte lap, tuning bajnokoknak ez egy szuper választás, erről az 1600-as FSB is árulkodik. :) És csak 20.520 ft íme:
vagy ASUS 16 ezer ft-ért : [link]
esetleg MSI 20.292ft-ért : [link]
"A kérdező kommentje:
Csak 200 mhzet tudtam huzni, az fsb-t hirtelen nem tudom megnézni, de ha feljebb emeltem nem vette be a gép hanem alappal indult el. Próbáltam feszt adni neki de nem javított így visszavettem."
első hozzászóló vagyok.
Az fsb-t a BIOS-ban tudod megnézni, és ott tudod állítgatni.Valószínűleg azért nem vette be a gép mert nem a BIOS-ban állítottad hanem a windowsban, egy tuning programmal,a windowsos tuning programokat meg felejtsd el, semmit nem érnek.
De ha a BIOS-ban állítottad akkor hülyeséget mondtam, elnézést előre is.
Az a 200Mhz az nem igazán jelentős, csak egy példa: egy c2duo E4600-as 2,40Ghz-s cpu alapon 200FSB-n megy, ha emelek rajta 40Mhz FSB-t akkor már 2,88Ghz-en ketyeg.
Ha 1066Mhz-es FSB-d van, abból lejön a 677Mhz a ramoknak- plusz még egy két hardvernek, akkor is legalább 200MHz szabad FSB-nek lennie kell, az meg bőven elég a tuningra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!