Hány GB rammal érzi jól magát a windows 7?
Jelenleg 2 GB van és elég nehezen indul el a firefox(kb 20mp) miközben egy iso-dvd file-t másolok, vagy valamilyen programot futtatok a háttérben. A procim 1,8 Ghz-es intel.
Normális ez?
2GB elég alap dolgokra, 4GB-tal már játékosoknak el kell lenniük. Az olcsóság (DDR3) és az előre gondolkodás miatt lehet 8GB-t is venni, de az biztos, hogy ennyi nem kell még egy jó darabig (nekem is 8GB van és játékok alatt talán egyszer elértem a 4,1GB-os RAM használatot, úgy hogy a Windows a sok memória láttán maximálisan kiterpeszkedett és alapból belefeküdt vagy 2GB-ba, de előtte amíg csak 4GB volt telepítve, max 1,5GB-ig merészkedett az Ultimate x64 verzió és ugyanazzal a játékkal 4GB alatt maradt a RAM használat).
Mondjuk ma már a 120k-s laptopokba is beledobják a 8GB RAM-t és büszkén hirdetik a plakátokon meg az újságokba...gondolom azért, mert olcsón beépíthető és az átlagember meg jól rácsodálkozik, hogy milyen komoly/erős a cucc, közben valószínű, hogy a szóban forgó noteszgép egész életében nem fogja talán még fele memóriát sem kihasználni.
ha az a proci egymagos, akkor alán az xp-t kéne fel tenni rá
de ha kétmagos, akkor rendesen kéne futni, amúgy azt sejtem egyébként rendesen fut, csak a kkor van ilyen problémád, amikor másolsz
egy tanács: szüneteltesd a másolást, míg elindítod a programot, miután elindult folytasd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!