Ha gyengébb/erősebb tápot veszek a gépembe, mint kellene, mi történik/történhet vele?
ha gyengébbet veszel, el sem indul.
ha erősebbet, akkor meg kidobtad a pénzt az ablakon (bár akkor van tartalékod, későbbi fejlesztéshez).
Nos egyik sem feltétlenül így van.
Nem tudjuk milyen tápod van. Az tényleg igaz, hogy ha nagyon gyenge, a te géped igényeinek nem elegendő tápot veszel, akkor talán nem indul el, vagy rövidúton kisül a hatalmas terheléstől. Ha túl nagyot veszel, semmi nem történik. Megy ahogy kell, max lesz egy kis, vagy jó sok tartalékod gépfejlesztéshez.
Érdemes okosan belőni tehát a vásárlandó táp teljesítményét. Általában a legtöbb 1 videókártyás, 1 processzoros (nem 1 magos!) gépbe elegendő egy MINŐSÉGI (Mondjuk FSP, Corsair, Chieftec, stb) 400-450W -os táp is. Ha túl akarsz lőni a célon 550W, ennél több nem kell.
De bármilyet is veszel, a hangsúly nem a wattok számán van, hanem a MINŐSÉGEN. 1000W NEM = JÓ. (kivéve ha valamelyik jó gyártótól van persze) :)
miből gondoljátok, hogy ezek a minőségi tápok?
mi baja lehet a gépemnek egy "nem minőségi" táptól?
értem.
hát már majdnem egy éve megvan a gép, eddig minden rendben volt vele, szerintem akkor ezután sem lesz gond.
jófajta táp van benne, körbekérdezősködtem.
köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!