Miért pörög a processzorhűtőm a szokásos 3600Rpm helyett 4500Rpm-mel?
Tegnap kiporszívóztam a gépem. :) Ma mikor bekapcsoltam nagyon zugott, a hőfok ugyanugy 30-34fok és még is rettenetesen pörög.
alaplap: Msi 760gm-e51
proc: AMD phenom ii x4 955 gyári hűtővel
..mert melegebb van..
..mert szennyeződtek a lamellák..
..mert az AMD gyári hűtői amúgy egy semmirevaló, gyenge minőségű repülőgép hajtóművek..
"gyenge minőségű repülőgép hajtóművek.."
:D :D :D Ez igaz.
5HÓNAPOS AZ EGÉSZ. EDDIG SEMMI HANGOSSÁGOT SEMMI ZAVART NEM TAPASZTALTAM, MOST, HOGY EZEK JELENTKEZTEK GONDOLTAM KIÍROM IDE DE FELESLEGES VOLT. EGY ÉRTELMES VÁLASZT NEM KAPTAL MITŐL LEHET AZON KÍVŰL, HOGY "AZ AMD SZAR". NEM ARRA VAGYOK KIVÁNCSI MENNYIÉRT LEHET VENNI 10X-20X JOBBAT. ENGEM AZ ÉRDEKEL MITŐL LETT ILYEN AMILYEN.
(csak zárójelben megjegyezném Nem lett melegebb. a szobámban ugyanúgy 23Fok van.
Jó, de miért kell ordibálni?
Ezek a legvalószínűbb okok, amit felsoroltunk. Az is lehet, hogy porszívózás közben elmozdult a hűtő és megszakadt a paszta jól bejáratott kötése. Esetleg nem áthat újrapasztázni, ezúttal jó minőségű pasztával.
Amúgy a BIOS -ban a H/W Monitor résznél szabályozni is tudod a sebességet.
De az igazi megoldást egy normális minőségű hűtő jelentené amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!