A tápnak van köze a processzorhoz és az alaplaphoz ha van akkor mit kell meg figyelni?
Naná hogy van .. A meghajtók és a processzor veszi fel a legnagyobb feszültséget .. BIOS-ban tudod megnézni ... De van egy ingyen letölthető program : EVEREST Home .. Ingyen letölthető . Minden adatot kilistáz neked a gépedről .
Így irja ki a feszültségfelvételt az Everest . Persze a tápegységre ( ha szétszeded a géped ) rá van irva hány wattos .. , ahogy elöttem Okoska baromságnak nevezte , amit irtam .
A lényeg , hogy milyen a géped . Ugyértem mekkora a vincseszter és annak fordulatszáma. DVD-író ... stb. ..mekkora az igénybevétel.
"Így irja ki a feszültségfelvételt az Everest"
Csak hozzáértő sose szoftverrel mári a feszültséget hanem multiméterrel!Az áramfelvételt is műszerrel!Azt kell nézni hogy terhelésre hogy viselkedik a feszültség. Mert ha nagyon esik akkor a táp nem tudja ellátni a konfigurációt.
hát igen szerencsétlen gábor69 még a szövegértés se megy...
nem a fogyasztást kérdezte a kérdező, hanem a táp típusát.
A tápnak egyetlen egy feladata van, az hogy elássa stabil feszültséggel és elegendő árammal az adott alkatrészt (proci, alaplap,stb)
A tápra ráírják hány wattos pl.: 420W
ezen kívül részletezni szokták, hogy melyik vezetéken mekkora feszültség esik mekkora a max áram ami folyhat rajta.
A gyártó meg megszokta adni, hogy a terméke milyen energia forrást igényel igaz néha túloznak, de biztosra mennek.
"A meghajtók és a processzor veszi fel a legnagyobb feszültséget"
Már nem azért, de lehet én maradtam le az egyedfejlődésbe, de mifelénk a videokártya is 12voltoról "eszik".
A másik meg hogy a HDD, ODD stb... áramfelvétele kb rohadtul elhanyagolható, a CPU és VGA fogyasztásának tekintetében(itt természetesen full load alatt értve).
Na szóval mindenképpen le kell kapnod a géped oldalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!