A processzorom rosszabb lett mint régen?
Az a gond, hogy amikor megvettem a gépem akkor még "AMD Athlon x2 3200" valami ilyesmit írt. azóta azt már lecseréltem, de viszont beraktam egy másik gépbe (alaplapostól együtt),és most már ezt írja: AMD Athlon(tm), MMX, 3D NOW, ~1,1GHz. Régen eleve 2 magos volt most meg egyet mutat, és így ahogy most van rohadt lassú... Pls HELP!
Előre is köszi!
A leírás alapján ez egy Barton magos Athlon XP! Szép öreg darab, anno jó cucc volt még. Ebből nem létezik 2 magos verzió (ha az egyik szénné éget volna szvsz akkor sem működne egy kétmagos proci).
Viszont az órajel nem stimmel! Az BIOS rosszul állítja be az alapórajelet...milyen deszka is ez pontosan?
A Barton procik FSB-je 333MHz azaz 166MHz az alapórajel nálad meg az FSB 200-on van (100MHz). A CPU szorzója 11-es, így most 100x11=1100MHz-en megy pedig 166x11-nek kéne lennie (1826MHz). Sőt, ha biztos vagy, hogy a példányod 3200+-os, akkor 400-as FSB-vel lenne jó (200x11=2200MHz)...ez felel meg a Barton magos Athlon XP 3200+-nak! :)
A deszkáról már nem sok mindent találni, de ahogy látom NF2 Ultra 400-as chipsettel bír, hivatalosan támogatja a 400-as FSB-jű procikat is. Ha jól látom ezen is van 4 tűs CPU tápcsati, azaz ez már 12V-ról eteti a procit. A 230W-s táp ettől függetlenül nem hangzik túl soknak és fiatalnak sem...ezt megpróbálnám kicserélni.
A BIOS-ban meg nyomj egy Optimális beállítások alkalmazását és ha akkor sem emeli meg az FSB-t, akkor megtehető manuálisan.
Wáu :) nyomtam egy Optimális beállítások-at a BIOS-ban és mostmár azt írja hogy: AMD Athlon(tm) XP 2500+ ~1.8 GHz!
Mostmár megtudok nézni 360p-es felbontáson egy videót! de úgy hogy 100%-os CPU használat van :S nagyonszépen köszönöm a válaszokat!!De én biztos vagyok benne 3200+-os volt, és várom még a megoldásokat :)
ja és amik változtak:
Core Speed:1837.62 MHz
Bus Speed:167.05 MHz
Rated FSB:334.10 MHz
Max 200-ra lehet, fel is vittem és 3200+!!!! :DD Imádlak! ty
mindenkinek:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!