Vettem egy új tápot, de a gépem továbbra se működik. Mi lehet az oka?
(Ezt vettem: [link] html)
Idáig egy ~5,5 éves Asus 550W-os táp (A55-GA) volt használatban, két 18A-es 12V-os ággal, active PFC-vel.
Egy ideje néha kikapcsolt, majd ~2-3 másodperc múlva magától visszakapcsolt a gép, eleinte csak közvetlenül bekacsolás után csinálta, mostanában meg XP alatt is.
Aztán egyik nap be se akart indulni, csak a ventilátorok pörögtek, és folyamatosan világított a HDD LED, gondoltam a régi hibás HDD szórakozik, lehúztam, és el is indult a gép.
Viszont két napja így sem ment, erre mindent eltávolítottam, kivéve az alaplapot és a CPU-t. Továbbra is égett a HDD LED és pörögtek a ventik, és ennyi, beepelés sem volt.
Másik gépben kipróbáltam a tápot, ott az alaplapi LED jelezte, hogy van áram, de bekapcsolásra semmi nem történt. Gondoltam, hogy akkor a tápegység ment tönkre.
De az új táppal szintén csak a ventik indulnak el a gépemben, és nincs tovább.
Megnéztem egy még régebbi gépben az Asus tápot (csak 20 tűs csatlakozó van az alaplapon, a 24-ből 4 érintkező lelógott, és plusz 4-es csatolója sincs a lapnak), az meg beindult vele.
Csak részben halt meg a táp, de közben az alaplapot is tönkretette a gépemben?
Vagy valami más történt?
Ahogy irod táp haldoklik részben megholt
és tönkretet sokmindent gépben
:(
Asus táp? pontosan belinkelnéd vagt leirnâd nevét? ha leirtad mar akor,mindegy de ha nem akor ird le
Irtam egy csomót de mobil kitörölte...
akor van szerencséd ha "csak" alaplap halt be
Asus tápot még sose látam amugy jó gyártó de hát régi volt a táp már majd megnézemb milyen is
(Én mentem el a kérdezőnek az új táp-ért.)
A régi az egy ASUS A-55GA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!