Hát erről csak ennyit: [link]
Én inkább DVB-T tunert vennék már, márcsak a kép és hangminőség miatt is.
"Sokan félreértik azt a leállást tehát röviden:
Akik kábelTV szolgáltatótól kapják a jelet azokat nem érinti a kérdés."
Ez azért kicsit bonyolítja a dolgot...
Ha jól értem akkor van egy analóg forrásod (milyen forrás egyébként?) amit Te számítógépre akarsz átvinni, majd azt streamelni. Ez már inkább broadcast, mintsem otthoni TV nézés.
Szerintem jobb lenne egy jó minőségű analóg tunert venned és azt egy ADVC-el vinni számítógépre. Ha a hardveres TV-tuner alatt azt érted, hogy magát a konverziót a kártya végezze el és ne a processzort terhelje, akkor kétlem, hogy találsz ilyet. Ellenben jobb minőségű ADVC-k tudják ezt a funkciót, így nem terhelik le a gépet.
Ha leírnád konkrétan, hogy mit szeretnél, akkor könnyebb lenne segíteni...
Analog TV adás (sima T-home kábelTV) ----> számítógéppel realtime digitalizálni, majd neten keredsztül A-ból B-pontba juttatni (egy szerver-egy klines).
sima USB-s TV tunerrel csinálom most (VLC-vel streamelek, tökéletesen müködik), csak a minöségen szerettem volna javitani.
Értem. Ebben az esetben két lehetőséged van:
- vagy veszel egy jó minőségű analóg tunert (nem sok van már belőlük, és kb. azonos minőséget produkálnak)
- vagy egy jó külső eszközt használsz tunernek (pl. videó) és egy digitalizáló eszközzel viszed be a jelet, ezt jobb minőséget adhat, de egy minőségi digitalizáló kártya jóval drágább is!
Milyen minőségbeli problémád van a mostani megoldásoddal?
Milyen kártyát használsz?
most egy külsö, USB-s, PINNACLE PCTV PRO tunerem van.
amit el tudok érni, az kb.a hagyomsányos TV felbontás fele (0.5x szorzóval), bitráta, 350-400kbps.
De ugye vannak filmek hasnoló felbontással, és bitrátával sokkal-sokkal jobb minöségben. Bár lehet analóg adásnál ez az amit ilyen sávszélességgel el tudok érni...csak próbálkozok, hobby szinten!
Sajnos ennek a típusnak a specifikációját nem találtam meg...
A 0,5x szorzó lehet a tuner korlátja is, de esetleg a gép is vissza tudja fogni. Milyen processzorod van?
A mostani tunerek már bőven tudnak PAL/NTSC felbontásban rögzíteni, így ez a része megoldható egy új tunerrel is. A sebességeket sajna nem tudom, de azt is feljebb lehetne tornázni azért.
A 0,5x PAL/NTSC videók jellemzően jobb forrásból lettek lekonvertálva, így az egy kicsit más kategória. Olyan minőségű felvételt egy analóg TV adásból sosem fogsz kapni...
Én egyébként a tuner kártyákat nem ismerem túl jól. Nekem nincs szükségem a hangolásra így "csak" digitalizáló kártyát használok (Canopus ADVC-300) aminél ilyen jellegű problémák nincsenek, viszont ez jóval drágább kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!